Apolitični

Otvoren didaktički park na omiškoj Velikoj plaži

 

Otvoren didaktički park na omiškoj Velikoj plaži

Park je namijenjen svim uzrastima od vrtićke do odrasle dobi

U sklopu projekta GREEN FOREST FESTIVAL OMIŠ, organizatorice Julije Tomasović, koji se održavao u razdoblju od 9. rujna do 5. listopada 2017., posljednjeg dana festivala upriličeno je Otvorenje didaktičkog parka na omiškoj Velikoj plaži, u suorganizaciji s društvom „Naša Djeca – Omiš“.

Autor jedinstvenih didaktičkih instalacija i skulptura je bolivijski umjetnik Efra Avila koji već dugi niz godina živi i stvara u Splitu. Park je namijenjen svim uzrastima od vrtićke do odrasle dobi.

Otvorenju su nazočili učenici 6.b i 5.a razreda te nastavnici Daniela Odak, Antun Budimir i Branka Mlinar. Nakon demonstracije načina korištenja ovog didaktičkog parka, učenici su se okušali u rješavanju mozgalica, svojevrsnih testova sposobnosti, u kojima pobjeđuje ekipa koja, iz spleta drva, tanjih i debljih konopa, prva oslobodi tanji konop bez primjene sile, rezanja ili odvezivanja čvorova.

Najuspješnija je bila peteročlana ekipa 6.b razreda u sastavu: Luka Sladojević, Denis Pašagić, Tino Kremenjaš Sovulj, Toni Čeliković, Michael Matijašević. Nagrađeni su promotivnim majicama pokrovitelja festivala, Peovica d.o.o. Omiš.