Apolitični

Otvoren 13. Festival dokumentarnog rock filma (DORF)

Projekcijom dokumentarnoga filma „Boom! A Film about the Sonics“ (2018.), američkoga autora Jordana Albertsena o kultnom bendu iz Seattlea, u srijedu navečer, u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima otvoren je 13. Festival dokumentarnoga rock filma.

Na festivalu će, do 24. kolovoza, biti prikazano 13 filmova od kojih šest (Hrvatska, Srbija, Slovenija) u regionalnoj konkurenciji za festivalsku nagradu.

Uz filmove u natjecateljskoj konkurenciji svakodnevno idu i filmovi iz kategorije „Tajna povijest Rocka“ gdje će za Vinkovčane možda i najinteresantniji biti film „Bure Bareta“ o ikoni hrvatskoga rocka, rođenom Vinkovčaninu Goranu Baretu, rad autorskoga trojca Roberta Bubala, Maria Vukadina i Renata Tonkovića.

13. Festival dokumentarnog rock filma započeo je OFF DORF programom još 19. kolovoza, a sam DORF, zajedno s u ponedjeljak otvorenim 7. Antičkim filmskim večerima, dio su Vinkovačkoga filmskoga tjedna. U ‘off programu’ uz već otvorenu izložbu fotografija „Iza rešetaka“ Igora Čoke u petak će se knjigom „Jazz Beat“ predstaviti Vojo Šindolić.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay