Apolitični

Otvara se 61. Splitsko ljeto

Danas kreće po mnogima dugo očekivano Splitsko ljeto, 61. po redu, čiji su nositelji HNK Split, Turistička zajednica i grad Split. Svečani program otvaranja održat će se na trgu Gaje Bulata od 19:40 do 20:40 sati, kojeg su organizatori nazvali „Šušur prid Teatron“. Programski je osmišljen kao ljetna razonoda uz sjajnu umjetničku kvalitetu svih koji u njemu sudjeluju, glumački bend Splitskog ljeta te solisti Drame, Baleta i Opere splitske narodne kazališne kuće.

Istovremeno kao podrška početku ovogodišnjeg splitskog kulturnog ljeta od 20:00 sati u Palači Milesi/Galeriji Kula postavlja se izložba „Galerija kula i Splitske ljeto“ na kojoj su izložene slike, radovi na papiru i grafike od 1991.-2014., a bit će otvorena do sredine kolovoza.
No, najuzvišeniji trenutak otvaranja svakako je premijerna izvedba opere „Samson i Dalila“ od 21 sat u kojoj će svoje umjetničke vrijednosti pokazati članovi Opere, Zbora, Orkestra i Baleta HNK-a Split.
S posebnim zadovoljstvom dirigentske palice se prihvatio Ivo Lipanović, a redateljski program otvaranja potpisuje Krešimir Dolenčić.
Kao solisti pojavljuju se Leonardo Caimi, Terezija Kusanović, Ventseslav Anastasov, Ivan Šarić, Ivica Šarić, Vinko Maroević, Saša Jakelić, Mate Akrap.
Još jedan kulturni događaj obilježit će svečano otvaranje Splitskog ljeta, od 21 sat u Galeriji umjetnina postavlja se Multimedijska izložba – Flogiston.

Nadamo se kako će mnogi od vas, bez obzira na vruće i sparno vrijeme, dolaskom uveličati svečanost otvaranje ovogodišnjeg 61. Splitskog ljeta koje će potrajati do sredine kolovoza.

Više u kategoriji: Kultura

Foto: visitsplit.com

D. Šabić, mag. nov.