Apolitični

Otok kulture i avanture domaćin filmskog festivala „Brač Film Festival”

Otok kulture i avanture, kako se otok Brač naziva, domaćin je prvog izdanja Brač Film Festivala. Festival će se održati od 6. do 8. kolovoza u Supetru, a za volonterstvo na filmskom festivalu od prijavljenih 700 volontera je izabrano 30 najboljih.
Najviše prijava pristiglo je iz Hrvatske, no pristigle su prijave i iz inozemstva, točnije iz: Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Češke i Austrije.
„Brač Film Festival” je festival međunarodnog karaktera čiji je cilj privući ljubitelje filma iz cijele regije, te je dio supetarske kulturno-umjetničke manifestacije „Supetarsko lito”.
Na ideju o organizaciji manifestacije posvećene filmu došao je osnivač i direktor festivala Bruno Mustić koji će u suradnji s trideset volontera, studenata iz Hrvatske animirati posjetitelje i s drugim sadržajima poput: radionica, predavanja, izložbi i okruglih stolova te zabavnim programima koji će se pretežno odvijati u večernjim satima.
Glavni dio festivalskog programa obuhvaća filmske projekcije za djecu te projekcije kratkometražnih i dugometražnih filmskih uradaka.
Jutarnji sati Brač Film Festivala posvećeni su najmlađima, pa će tako tijekom jutra sva tri dana mališi moći uživati u programu „Koko u Supetru” koji podrazumijeva projekciju filmova o dogodovštinama junaka Koka. Prikazat će se filmovi: „Koko i duhovi”, „Zagonetni dječak” te „Ljubav ili smrt”.
Za navečer je organizirana svečanost otvaranja Brač Film Festivala, a na dan otvaranja, 6. kolovoza, prikazat će se proslavljeni film Ognjena Sviličića „Takva su pravila”. Drugi dan, 7. kolovoza, uprizorit će se švedski film redatelja Rubena Ostlunda „Turist”, a zadnju večer posjetitelji će moći uživati u kino – hitu „Bit ćemo prvaci svijeta” redatelja Darka Bajića.
Studenti zagrebačkih, bečkih, ljubljanskih i banjalučkih filmskih akademija moći će također prikazati svoje filmske uratke među kojima je posebnu pažnju filmofila izazvao film European Film Collegea iz Danske.
Više informacije o programu prve filmske manifestacije na otoku kulture i avanture, Braču, možete doznati na službenim stranicama festivala.
Više u kategoriji: kultura
Jelena Perko, mag. oec.