Apolitični

Otkrijte što nudi izložba „87” u splitskoj Staroj gradskoj vijećnici

Otkrijte što nudi izložba „87” u splitskoj Staroj gradskoj vijećnici

U Staroj gradskoj vijećnici u Splitu otvorena je izložba 87 djela iz fundusa Franjevačke galerije Široki Brijeg.
Izložbu pod nazivom „87” postavio je akademski slikar mr. Josip Mijić koji je u samom uvodu otvorenja izložbe istaknuo da su u prizemlju i prvom katu Stare gradske vijećnice postavljena djela pluralističkog i heterogenog XX. stoljeća hrvatske i bosanskohercegovačke umjetnosti i šire regije, a na drugom katu su djela umjetnika koji su stasali nakon 2000. godini na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.
Na otvaranju je bilo zanimljivo, te je bilo mnoštvo gostiju među kojima i splitski gradonačelnik, čelnici Širokog Brijega, predstavnici kulture i umjetnosti Dalmacije i Hercegovine kao i drugi gosti.

Izložba „87”

No moramo istaknuti kako se ova umjetnička vrijednost pripisuje na poseban način fra Vendelinu Karačiću, ravnatelju Franjevačke galerije koji je zasigurno najzaslužniji što Franjevačka galerija danas posjeduje fundus od 4.500 djela. U 25 godina postojanja u galeriji je održano preko 300 likovnih izložbi i drugih kulturnih događaja.
Pogledajte što je ekipa Apolitičnog portala zabilježila o Izložbi „87” a svakako vas pozivamo da je posjetite do 29. lipnja do kada će biti otvorena.