Apolitični

Otkazuju se fešte i festivali, u Šibeniku dobili dozvolu za rad pa je izgubili za 90 minuta!

Program Slurpa! je trebao trajati do šest ujutro, no iz Grada i Stožera su organizatorima javili da da sve ‘stisnu‘ od 21 sat do ponoći

Nove koronamjere koje vrijede za područje Dalmacije donijele su ogroman kaos; diljem obale otkazane su ribarske fešte i slične zabave na kojima se ne kontroliraju posjetitelji, no lokalni su stožeri stvar protumačili tako da otkazuju i kulturno-umjetničke manifestacije na kojima se radi uz testove ili covid potvrde.

Festivalu Slurp!, iz Grada su najprije izdali dozvolu za rad do ranih jutarnjih sati, pa ju za sat i pol – povukli. Kako doznajemo, ovo nije izolirani slučaj, otkazivanja koja su naredila lokalna tijela događaju se diljem obale.

U ovu uvalu je trebalo doći preko 30 glazbenih umjetnika iz cijele Hrvatske. Zamišljeno je da program počne u večernjim satima, a traje do šest sati ujutro, no samo dan prije održavanja manifestacije iz Grada i Stožera su organizatorima javili da im je jedina opcija da svoj program “stisnu” u samo tri sata programa; od 21 sat do ponoći. 

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay