Apolitični

‘Oteli su mi najvažniju stvar, profil na Instagramu koji sam gradila 6 godina, koje mi je donosilo ozbiljan novac…‘

Petri je banka vratila novac, ali profil i sponzorske ugovore na kojima je radila šest godina je izgubila, čini se, zauvijek

Čak 102 tisuće ljudi na Instagramu su pratile modnu i beauty influencericu Petru Meštrić. Ova djevojka iz Varaždina, studentica završne godine Medicinskog fakulteta u Rijeci, svoju je zajednicu na ovoj društvenoj mreži gradila od 2015. godine. A onda joj je profil hakiran i život joj se, govori, promijenio u trenutku.

– Inače baš i ne pamtim datume, no 28. srpnja ću zapamtiti za cijeli život. Tada sam izgubila svoj Instagram profil, koji mi je bio jedna od najvažnijih stvari na svijetu – počinje Petra svoju priču.

Netko joj je provalio u Facebook profil, pa preko njega i na Instagram. S bankovnog računa joj je i skinut iznos od oko dvije stotine eura. – Taj sam dio odmah riješila preko banke; radilo se o krađi i novac mi je odmah vraćen. No još se borim da bi mi se vratio profil, koji mi je zapravo najvažnija stvar. Ali mi nitko ne daje konkretne informacije kako da ga vratim. Zbog njegova nestanka pretrpjela sam financijske gubitke. Otkazane su mi gotovo sve suradnje s brendovima – kaže Petra, koja je preko Instagrama na mjesečnoj bazi zarađivala nekoliko tisuća kuna, što joj je, priča, bilo sasvim dovoljno za popunjavanje studentskog budžeta.

Svoj je problem, jasno, prijavila i mailom. – Sve se svodi na “hvala, javit ćemo vam se u najkraćem mogućem roku poruke”. Bilo je tu i nekih zahtjeva. Morala sam fotografirati osobnu, pa sebe uz pet brojeva napisanih na papiru… Sve sam napravila, no odgovora još uvijek nema. Način komunikacije je za jednu ovako prestižnu tvrtku previše slab – zaključuje Petra.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay