Apolitični

DREAM THEATER: Osvojili su Grammy, a u svibnju nastupaju u Zagrebu

Images & Words’ Rolling Stone je uvrstio na popis 100 najboljih metal albuma, čitatelji su izglasali ‘Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory’ kao najbolji prog rock album svih vremena

Prog rock titani Dream Theater osvojili su nagradu Grammy za najbolju metal izvedbu godine za singl “The Alien”, a povodom velike svjetske turneje u Zagreb dolaze u petak 27. svibnja u Malu dvoranu Doma sportova.

Nedavna dodjela nagrada Grammy po prvi put je ovjenčala bend ovim trofejem, a pjesma “The Alien” objavljena je na novom albumu “A View From The Top Of The World”. Na dodjeli je John Petrucci poručio svim fanovima prog-rocka da ostanu vjerni žanru jer je živ i, kaže, dobro je.

U više od 30 godina karijere, imaju 15 milijuna prodanih albuma, dvije Grammy nominacije i jednu osvojenu. “Images & Words” Rolling Stone je uvrstio na popis 100 najboljih metal albuma, čitatelji su izglasali  “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory” kao najbolji prog rock album svih vremena, a časopis Classic Rock ga je uvrstio među najbolje konceptualne. Bend je na Billboardovoj ljestvici 200 najboljih s albumom “Black Clouds & Silver Linings”, a upisan je i u Long Island Music Hall of Fame.

Album “A View From The Top Of The World” petnaesto je izdanje benda na kojem istražuje granice, ali i ostaje vjeran zvuku koji im je donio milijune fanova po svijetu. Producirao ga je gitarist i osnivač benda John Petrucci, jedan od naznačajnijih i najinovativnijih heavy metal gitarista današnjice.

Kao predizvođač nastupit će kanadski prog metal pjevač i gitarist Devin Townsend. 

Cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com

Foto: Dream Theater