Apolitični

Osnovnoškolci znanjem u Primoštenu

Najdugovječnije i najmasovnije natjecanje osnovnoškolaca, 58. natjecanje mladih tehničara Hrvatske održava se od 30. ožujka do 1. travnja 2016. u Primoštenu gdje će se okupiti 258 učenika od petog do osmog razreda u pratnji stotinu mentora. Cilj natjecanja je omogućiti afirmaciju talentiranih učenika i time pridonijeti njihovom ranom otkrivanju. Tehničke aktivnosti znatno pridonose i razvoju znanja, vještina, samostalnosti i odgovornosti djece u toj dobi.
Čak 7683 učenika sudjelovalo je u školskim i klupskim prednatjecanjima, zatim u drugom krugu na županijskim, dok će najbolji učenici imati priliku dokazati se idući tjedan na državnoj razini u maketarstvu i modelarstvu, graditeljstvu, strojarskim konstrukcijama, obradi materijala, elektrotehnici, elektronici, fotografiji, modelarstvu uporabnih tehničkih tvorevina, orijentaciji i komunikaciji te robotici, automatici i robotskom spašavanju žrtve.
Natjecanje se sastoji od pisane provjere znanja, izrade tehničke tvorevine, odnosno praktičnog rada i predstavljanja tehničke tvorevine. Najuspješniji natjecatelji mogu biti pozvani na ostala državna i međunarodna natjecanja, a ući će i u razmatranje za izbor članova državne reprezentacije.
Svečano otvorenje natjecanja je 30. ožujka u 17 sati u kongresnoj dvorani Hotela ‘Zora’, a svečano zatvaranje s podjelom priznanja 1. travnja u 16 sati.
Organizatori natjecanja su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK).
U narednih nekoliko dana turistički Primošten postaje sjedište i adresa mnogim osnovnoškolcima Lijepe Naše.
Želimo im ugodno druženje i ostvarenje odličnih obrazovnih rezultata.

Više u kategoriji: Obrazovanje
Izvor i foto: HZTK
D. Šabić, mag. nov.