Apolitični

Osnovano industrijsko udruženje za standarde u metaverzumu

Metaverse Standards Forum bit će veliko udruženje kompanija koje imaju plan raditi s metaverzumom, a u njemu žele imati zajedničke standarde za suradnju i otvorenost tog virtualnog svijeta

Neke od najvećih kompanija, koje planiraju u budućnosti poslovati u virtualnom svijetu, poznatome kao metaverzum, stvorile su veliko industrijsko udruženje s ciljem kreiranja standarda za rad u tom okruženju. Novoosnovani Metaverse Standards Forum postat će tako krovna organizacija za stvaranje otvorenih standarda kojima će se voditi razvoj metaverzuma kako bi različite tehnologije u njemu bile međusobno kompatibilne.

Metaverzum otvoren za sve

Osnivači ovog udruženja su tehnološki velikani poput Mete, Microsofta, Nvidije, Alibabe, Adobea, Epica, Autodeska ili Unityja. Trenutačno ih je 40-ak, a otvoreni su i za primanje novih članova – članstvo je, kažu, za tvrtke i organizacije besplatno, jer se unutar organizacija vjeruje u to da će metaverzum najbolje biti izgrađen ako ga se vodi prema otvorenim principima. Unutar ovog foruma članice će se orijentirati na suradnju, interoperabilnost, otvorenost i uključivost, kako bi ubrzali razvoj virtualnog svijeta metaverzuma kroz pragmatične projekte.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay