Apolitični

OSDS vrlo jasno i glasno poručio: „Sad i zauvijek”

OSDS vrlo jasno i glasno poručio: „Sad i zauvijek”

Početak godine grupa OSDS predstavila je svoju pjesmu „Sami protiv svijeta”. Osim što su se tom pjesmom nametnuli uz bok ostalim eminentnim izvođačima te tako privukli pažnju na sebe, u tom trenutku, pažnju su privukli i jednim oborenim rekordom. Naime, u svega 24 sata u kontinuitetu su snimili i video spot na lokacijama duž cijele Hrvatske.

Već samim time je mnogima postalo jasno o kakvom se bendu radi.
Bendu koji želi pomicati granice, bendu koji želi ulagati u svoje pjesme i video spotove i bendu kojemu ništa ne predstavlja problem jer vole to što rade, a povrh svega cijene svoju publiku i zato im uvijek pružaju nešto novo, nešto drugačije.

Iako se možda čini da se dugo čekalo na novu pjesmu, OSDS su uz redovite nastupe, pripremali nešto zaista posebno.

Nova pjesma – ”Sad i zauvijek”.

– Zadnja dva singla smo napisali i u potpunosti napravili sami, a tu smo novu tradiciju nastavili i s pjesmom „Sad i zauvijek”. Proces stvaranja nečeg što te predstavlja i nečeg za što želiš da ostane iza tebe u brojnim godinama koje slijede iznimno je dug, pogotovo ako imaš razinu samokritičnosti koju imamo mi. Jedan od glavnih razloga svakako stoji u činjenici da smo odavno shvatili da kreativnost ne možemo i ne smijemo forsirati. – rekao je pjevač grupe Domagoj Pisuljak.

Autori pjesme, glazbe, teksta u aranžmana su: Domagoj Pisuljak, Josip Pisuljak, Dominik Šušković

– „Sad i zauvijek”pozitivna je i iskrena ljubavna pjesma. Ovog smo puta dočarati trenutak u kojem shvaćaš da je sve kroz što si prošao u životu vodilo baš do trenutka u kojem se trenutno nalaziš, do ljubavi koju upravo sada osjećaš… i da si zbog toga istinski sretan. – objasnio je Domagoj.
Režiju spota potpisuje Igor Vignjević, dugogodišnji prijatelj i suradnik grupe, a ovo je već peti spot na kojem OSDS i Igor rade zajedno.

– Spot je redateljeva interpretacija istog. Zanimljivo je da se redatelj sam uhvatio za stih od kojeg je sve počelo i koji sadrži samu srž pjesme: „… i sada znam, pola sam svijeta morao proći, da slušam te kako dišeš ove noći…”. Kroz spot, zajedno s Igorom, dočarali smo put, fizički i emocionalni, koji vodi do trenutka o kojem pjevamo u pjesmi. U pjesmi se ne radi o zaljubljenosti, već o pravoj, istinskoj i čistoj ljubavi… Spot je stilizirana vizualna interpretacija onog što do nje vodi. – dodao je Domagoj.
Spot je sniman na raznim lokacijama, poput Like, Velebita, Senja, Karlobaga, Starigrada, Nina, Vira, Zadra, kanjona Zrmanje i Zagreba.

Posljednja pjesma „Sami protiv svijeta” uvukla se u srca i uši velikog broja ljudi i aktualna je po hrvatskim radijima i glazbenim televizijama čak i sada, nekoliko mjeseci nakon svog prvog pojavljivanja u medijima.

„Sad i zauvijek” pjesma je za koju OSDS od početka najiskrenije vjeruju da je najbolje što su dosad napravili.

– Unijeli smo se u nju na svaki mogući način do krajnjih granica… Sad kad vidimo što je iza nas, ni najmanje ne sumnjamo da imamo fenomenalnu pjesmu koja će s lakoćom doći do ljudi. – zaključili su za kraj.