Apolitični

Orient Express nastavlja svoja legendarna putovanja iz Pariza – i glamurozniji je nego ikada

Orient Express je nedvojbeno bila i ostala najpoznatija željeznička linija u zapadnom svijetu koja je od 1883. do 1977. povezivala kontinentalnu Europu i zapadnu Aziju  Ovaj vlak bio je simbol luksuznog putovanja čijem su legendarnom statusu pridonijeli brojni filmovi i knjige kojima je upravo Orient Express glavno mjesto radnje Francuska ugostiteljska grupa Accor oživjet će legendarni vlak koji se trenutno restaurira i prve vožnje bi trebale krenuti 2024. godine.

Prema riječima arhitekta bit će to pravi luksuzni hotel na kotačima Tijekom posljednjih godina, u Americi i zapadnim europskim zemljama, vlakovi su postali sve popularniji izbor prijevoza za sve veći broj putnika, zahvaljujući poboljšanim uslugama i vezama te sve većoj svijesti o zagađenju okoliša. Na žalost, u Hrvatskoj vlak još uvijek vozi 5 sati od Zagreba do Rijeke tako da ne možemo uskočiti na ovaj trend bez obzira koliko u teoriji željeli. Nitko nema toliko vremena.

No, ukoliko putuješ van Hrvatske, prijevoz vlakom u mnogim zemljama je uistinu najbolji oblik prijevoza – ne samo radi ekoloških razloga već je putovanje vlakom oduvijek imalo tu neku romantičnu notu.  A jedno putovanje posebice.

Ovaj vlak je revolucionizirao koncept putovanja i postao simbol luksuza i avanture Orient Express bio je putnički vlak na duge linije koji je počeo s putovanjima 1883. godine, a putovao je cijelom kontinentalnom Europom do Azije, sa stanicama u Parizu i Londonu na sjeverozapadu i Ateni ili Istanbulu na jugoistoku. Orient Express je nedvojbeno bila i ostala najpoznatija željeznička linija u zapadnom svijetu, a prometovala je više od 80 godina, točnije do 1977.

Putnik bi putovao u krajnjem luksuzu 2740 kilometara od Pariza do Istanbula, s višestrukim zaustavljanjima diljem europskog kontinenta.

Cijeli članak možete pročitati na: miss7.24sata.hr