Apolitični

Organizatorica sajma „Dalmacijo, sve ti cvitalo…” – Nada Mitić u „salonu kulture”

 Danas se u Splitu otvara izuzetno zanimljiv sajam autohtonih proizvoda, ideja i vrijednih rukotvorina naziva „Dalmacijo, sve ti cvitalo…”. Kako nam ističe organizatorica sajma, gđa Nada Mitić prilikom posjeta „salonu kulture” u Gundulićevoj 36, sajam prvenstveno ima za cilj omogućiti proizvođačima da svoje kvalitetne i domaće proizvode pokažu na tržištu, a samim tim prezentiraju sjajne i vrlo kvalitetne artikle proizvedene u domaćoj radinosti na području Dalmacije, ali i Hrvatske. Sajam nosi naziv popularne pjesme preminulog Vinka Coce s kojim se „trogirski slavuj“ u potpunosti bio složio kada se tražilo adekvatno ime samog sajma…

Na sajam stižu brojni izlagači iz Slavonije, Dalmacije te iskusni poslovni ljudi, proizvođači autohtonih proizvoda i drugi… Vina, likeri, prirodni sokovi, maslinovo ulje, uštipci i fritule, soparnik, pršut, pancete, kravlji, kozji i ovčji sir, slavonski kulen, džemovi, inćuni, marinirani s raznim slatkim delicijama i još mnogo toga lijepog i ukusnog moći će se vidjeti na „Dalmacijo sve ti cvitalo…”.

Inače, gđa Nada ima jako puno iskustva u organizaciji ovakvih i sličnih događaja, a napominjemo kako se veoma lijepo osjećala i u našoj vinoteci Viola gdje smo se ugodno družili.

Nadamo se kako će i vrijeme poslužiti Split i Dalmaciju te tako doprinijeti ozračju ovoga sajma koji će potrajati sve do sredine ožujka.
Za kraj vam donosimo i pjesmu velikana po kojem je Sajam u nazivu i oživio.

Više na: www.exploringdalmatia.com
D. Šabić, mag. nov.