Apolitični

Opuzenski filmski festival ispod neba

Opuzen uz Melodije hrvatskog juga, festivala zabavne glazbe, ima još jedan zanimljivi festivalski projekt koji ga uvrštava među tražene festivalske gradove na Jadranu. To je „Opuzen Film Festival” koji je otvoren projekcijom filma Branka Ištvanića „Most na kraju svijeta”. Ove godine ima peto izdanje, projekcije filmova održavaju se u kinu Pjaca, glavnom festivalskom kinu na otvorenom, pod okriljem neba, a sve se odvija pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture.

Na samom otvaranju pred nekoliko stotina gledatelja organizatori festivala su simbolično pustili 76 balona napunjenih helijem, po jedan balon za svaki film u programu ovogodišnjeg festivala. Direktor festivala Augustin Jonjić za medije je istaknuo kako se ova peta festivalska godina spontano posložila, a posebnu mu draž čine svi zajedno – gledatelji, gosti, volonteri, festivalski tim, Opuzenci kao jedan organizam koji živi i diše s festivalom. Pozvao je gledatelje i one koji vole filmove da dođu u Opuzen na upoznavanje novih ljudi, a u programu će se prikazati najsvježije iz europske kinematografije u narednih šest dana na filmskom rubu Europe – riječi su direktora Jonjića.

 

U nastavku vam donosimo prikaz po danima i projekciju filmova, a na vama je odabrati pravo vrijeme i naći se u gledalištu otvorenog kina na pjaci u Opuzenu. Ugodno gledanje.
OPUZEN FILM FESTIVAL

 

Petak, 21. 08.
20:30 – Zajednički putevi
22:00 – Bijeli Bog

Subota, 22.08.
20:30 – Zatvaranje festivala – dodjela nagrada – filmovi s radionice
21:00 – Duh babe Ilonke
Više u kategoriji: Kultura; Turizam
Foto: Facebook.com
D. Šabić, mag. nov.