Apolitični

Operom, predstavom i baletom pozivaju u HNK Zagreb

Ovog tjedna vrlo je aktivno u HNK Zagreb. Započinjemo ga izvedbom opere ‘Figarov pir’ Wolfganga Amadeusa Mozarta, pod ravnanjem Natalie Murray Beale/Josipa Šege, u režiji meksičkoga kazališnog redatelja i glumca Mauricia Garcíe Lozana. Jedna od najpopularnijih Mozartovih opera na zagrebačku se scenu vratila poslije 25 godina i njome obilježavamo 260. godina Mozartova rođenja i 230. obljetnicu od praizvedbe djela. Operu možete pogledati i 17., 18. i 20. veljače.
U utorak, 16. veljače možete pogledati predstavu ‘Mi smo kraljevi, a ne ljudi’ redatelja i koreografa Matije Ferlina, ovaj put na našoj velikoj sceni. Ova hvaljena i nagrađivana predstava nastala je prema dječjim razmišljanjima i rečenicama koje su temelj monologa i dijaloga odraslih osoba. U predstavi glume Livio Badurina, Ana Begić, Jadranka Đokić, Iva Mihalić, Dušan Gojić i Ivan Jončić.
Običnu večer u životu običnih ljudi povezanih jednim slučajnim incidentom pogledajte u hit predstavi Bella Figura, slavne suvremene francuske dramatičarke Yasmine Reze u režiji nagrađivanoga srpskog redatelja Borisa Liješevića. Predstava je na rasporedu 17. i 19. veljače u 20 sati u Velikoj pokusnoj dvorani. Glume: Lana Barić, Milan Pleština, Olga Pakalović, Dušan Bućan i Ksenija Marinković.
U petak, 19. veljače pogledajte baletnu predstavu ‘Kraljevi bogova’ koju je osmislio i kreirao glasoviti francuski koreograf Pascal Touzeau uz originalnu glazbu mladih hrvatskih skladatelja Ivane Kiš i Tomislava Olivera. Ostvarivši vrlo složenu koreografiju autor njome prenosi atmosferu, osjećaje i promišljanje u suvremenoj baletnoj formi, što u zajedništvu s izrazitom tehničkom virtuoznošću cijeloga ansambla publici pruža posve nov doživljaj. U predstavi nastupaju solisti i gotovo cijeli baletni ansambl.
S radošću vas očekuju u HNK Zagreb.

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: HNK Zagreb
D. Šabić, mag. nov.