Apolitični

Opera Selecta u Trogiru

Tradicionalno operno događanje u Kuli Kamerlengo, OPERA SELECTA,  i ove godine „podiže ljestvicu” svrstavajući se među pet najvećih događaja na ljetnim pozornicama Hrvatske na radost svoje vjerne publike.

U Trogiru, 16. 08 .2016.godine, Kula Kamerlengo, u 21.00 sat, na gala koncertu koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i grada Trogira premijerno nastupaju svjetski operni solisti: sopranistica Anna Samuil i bariton Alfredo Daza. Čast i zadovoljstvo pripalo je upravo Trogiru ugostiti najtraženiju sopranisticu svoje generacije i vodećeg meksičkog baritona koji će uz glasovirsku pratnju Matthiasa Samuila svojim interpretacijama najljepših arija i najpoznatijih napolitanskih pjesama uvesti publiku u čarobnu večer za pamćenje. Dramskim recitalom večer će obogatiti dramski prvak, red. prof. art. Joško Ševo.

OPERA SELECTA

Anna Samuil, najtraženija sopranistica svoje generacije, prvakinja je pozornica La Scala u Milanu, Metropolitan opere u New Yorku, Državne opere u Berlinu, Münchenu, Dresdenu i Hamburgu, opernim kućama u Valenciji, Lyonu, Tel Avivu i Tokiju, te je sa svim počastima pozvani gost na međunarodnim festivalima gdje je ostvarila veliki uspjeh, posebno na festivalu u Salzburgu, u Aix-en-Provence i Edinburghu, na Verbier Festivalu i u Areni di Verona, kao i na Maggio Musicale Fiorentino. Surađivala je s uglednim dirigentima kao što su Zubin Mehta, Sir Neville Marriner, Daniel Barenboim, Placido Domingo, a među uglednim redateljima koji su je vodili kroz karijeru su Franco Zeffirelli, Peter Stein, Andrea Breth i mnogi drugi.

Alfredo Daza, vodeći meksički bariton, poznat je po svojim interpretacijama talijanskog repertoara te redovito nastupa na najpoznatjim opernim pozornicama svijeta kao što su Staatsoper Berlin, National Theatre Tokio, San Francisco Opera, Canadian Opera Company u Torontu, Teatro dell’Opera di Roma, Washington National Opera, New York City Opera. S velikim uspjehom izveo je svoj zadnji nastup u svibnju 2016. u ulozi Paola (Simon Boccanegra) u Staatsoperi „Unter den Linden” u Berlinu, pod dirigentskom palicom Daniela Barenboima, s Placidom Domingom u glavnoj ulozi.

Dobro došli na 8. Opera Selectu, budite s nama u veličanstvenoj kolovoškoj noći! Trogir zove na zajedničko druženje.