Apolitični

Opel predstavio projekt STADT:up; Prototip rješenja automatizirane vožnje u gradu

Uz automobilske tvrtke, vodeći dobavljači, kao i tehnološki partneri, sveučilišta i istraživačke institucije zastupljeni su u projektu konzorcija koji vodi Bosch. Opelov cilj je demonstrirati performanse sustava za prepoznavanje okoline na vlastitom testnom vozilu 2025.

Opel je predstavio projekt pod nazivom STADT:up (Solutions and Technologies for Automated Driving in Town: an urban-mobility project). Radi se o projektu zanimljivog akronima, jer na njemačkom riječ ‘Stadt’ znači – grad.

Ovaj projekt nudi rješenja i tehnologije za automatiziranu vožnju u gradu, odnosno riječ je o projektu urbane mobilnosti. STADT:up ima za cilj napraviti veliki korak bliže cilju omogućavanja automatizirane vožnje u urbanim područjima do kraja 2025.

Kao njemački brend u Stellantisu , Opel je uključen u projekt koji financira njemačko Savezno ministarstvo za ekonomska pitanja i klimatske mjere. Stručnjaci u Inženjerskom centru Rüsselsheim igraju važnu ulogu u daljnjem razvoju prepoznavanja okoline vozila temeljenog na umjetnoj inteligenciji (AI) i prevođenju u reakciju specifičnu za situaciju u automatiziranoj vožnji.

Cijeli članak možete pročitati na:

Foto: Bosch