Apolitični

Opara pozvao inspektore: Hitno dođite u Split zbog Karepovca!

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara pozvao je danas na sastanak o sanaciji odlagališta otpada Karepovac predsjednike klubova vijećnika u Gradskom vijeću. Pozvao je sve nadležne institucije da dođu u Split.

U 11 sati počeo sastanak splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare s predsjednicima svih klubova vijećnika u Gradskom vijeću zbog alarmantne situacije na Karepovcu.

‘Danas se na Karepovcu nije dogodilo ništa, osim vijesti koja je uzbunila javnost. Nju je izgovorila čelnica jednog javnog tijela. Čime je bila motivarana? to prepuštam vam. Tijekom danas ćemo od HZJZ-a, Ministarstva i inspekcija zaražiti hitnu intervenciju i dolazak u Split. Stisnuli smo gnoj čir i vjerujte, odradit ćemo svoj posao’, kazao je Opara.

Dodao je kako nema povjerenja u izjavu ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Splitu Jasne Ninčević. Ona je ranije za Slobodnu Dalmaciju kazala:

‘Neću preuzeti odgovornost za zdravlje ljudi, jer ne znamo što smo udahnuli, to nitko ne može sa sigurnošću reći. Svi tvrde da je sve sukladno aktualnom projektu, ali činjenica je da ne postoji studija utjecaja na okoliš izrađena nakon 2000. godine’, rekla je i dodala kako ne sumnja u rezultate mjerenja koja se trenutno provode, ali nije sigurna da se mjeri sve što se treba mjeriti,

Stranka Pametno traži zaustavljanje sanacije, a Klub vijećnika SDP-a je poručio da sanaciju treba nastaviti kad se bude sasvim sigurni da nema rizika za zdravlje ljudi.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Shutterstock