Apolitični

On je “najmoćnija osoba koja je hodala Zemljom” i to je loša stvar!

Kada je u pitanju broj korisnika, Facebook je veći od svih religija na svijetu, a kontrola nad njim je u potpunom vlasništvu jednog čovjeka.

S objavom Facebookovih internih dokumenata i svjedočenjem zviždačice ponovno je otvorena Pandorina kutija protiv ove kompanije i njezina osnivača i izvršnog direktora. Kritike dolaze sa svih strana te su nedavno i brojne neprofitne organizacije pokrenule peticiju u kojoj se traži promjena Facebookova poslovnog modela, koji je baziran na algoritmima treniranim da korisnicima prikazuju sadržaj koji je za njih štetan i opasan, no s kojim će se povećati profit kompanije.

Bivši upravitelj hedge fonda i sadašnji prvi čovjek Empire Financial Researcha Whitney Tilson za prvog čovjeka Facebooka rekao je kako je najmoćnija osoba koja je hodala Zemljom te je dodao da je takav tip moći koja je u rukama samo jedne osobe općenito loša ideja.

Naglasio je i kako je, kada je u pitanju broj korisnika, Facebook veći od svih religija na svijetu, a kontrola nad njim je u 100-postotnom vlasništvu jednog čovjeka. Iako takav tip kontrole u tehnološkim kompanijama nije neuobičajen, stručnjaci naglašavaju kako velika kontrola koju posjeduje Zuckerberg predstavlja potencijalni rizik za investitore, a u ovom slučaju mogla bi naštetiti i samom društvu.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Instagram