Apolitični

Omiška Zipline adrenalinska avantura

Ljudi smišljaju svakojake načine i mogućnosti kako bi se zabavili i dodatno opustili, a ujedno i povisili adrenalin i na nesvakidašnji način upoznali prirodu i njezine ljepote. Posebno atraktivan i neobičan način zabave donosi vam Zipline. Ovakvog načina avanture u prirodi prvi su se dosjetili na području Dalmacije dragi prijatelji iz gusarskog Omiša pa vas vodimo riječima i slikom do njih.

Naime, Zipline je adrenalinska zabava gdje se gosti spuštaju kroz kanjon niz čelično uže, osigurani pojasom. Avantura također uključuje obuku i kratku šetnju prirodom. Zipline se nalazi 3 km od Omiša, u kanjonu rijeke Cetine i sastoji se od 8 žica ukupne dužine 2100 m. Ovisno o veličini grupe avanturista, Zipline vam pruža do 3 nezaboravna sata zabave i prekrasne prirode. Prije samog početka izleta, ljubitelji povišenog adrenalina upoznaju se s vodičima i dobivaju informacije o avanturističkom izletu koji će im zasigurno ostati dugo u sjećanju. Dakle, grupa odlazi do poligona za obuku gdje svaki gost dobije opremu. Tu se nalaze 2 kratke sajle, dužine 25 m, na kojima vam vodiči pokazuju kako kočiti i ponašati se na sajli.

Kraj Zipline avanture nalazi se 50 m od ceste, gdje vam, kada se spustite, postaje neopisivo žao što niste ponovno na vrhu startne pozicije upravo zbog samog doživljaja i ljepote ovog iskustva.Ovakav način uživanja u atraktivnosti prirode Omiša i njegovog zaleđa jedinstven je, vrlo lijep i nezaboravan, te potvrđuje da Omišani imaju istančan ukus i osjećaj za svoje goste koji pristižu iz svih krajeva svijeta.

Izvor: tz-omis.hr
Više na: www.exploringdalmatia.com
D. Šabić, mag. nov.