Apolitični

Omiška udruga za očuvanje hrvatskog folklora

Međunarodna i nacionalna kulturna suradnja, folklorna djelatnost, očuvanje kulturne i društvene baštine Omiša, etnografija, istraživanje običaja, stari plesovi omiškog i drugih krajeva Hrvatske, koncerti, natjecanja i manifestacije, posebna prigodna plesno-glazbena gostovanja, sve su ovo utkane mogućnosti vrlo zanimljive i društveno aktivne Udruge za očuvanje hrvatskog folklora iz Omiša.
Kako se ističu posebnošću svoga programa, zaputili smo se u grad gusara ne razmišljajući o gusarskim povijesnim vremenima, već s nakanom da predstavimo ove ljude koji u svoje slobodno vrijeme gaje, štuju i čuvaju hrvatsku kulturnu, umjetničku i glazbenu baštinu nesebično ulažući u narodne nošnje, instrumente i druga pomagala koja im pomažu u očuvanju narodne tradicije i običaja. U razgovoru nam je domaćin bio Damir Mimica, samozatajan, iskren i vrlo susretljiv čovjek za kojeg kažu da je jednostavno „sve u udruzi“.

Svakako udruzi želimo puno lijepih i ugodnih nastupa promovirajući hrvatsku kulturnu i baštinsku vrijednost. Kako im izgledaju prostori koje su radom i zalaganjem uspjeli urediti, uvjerite se i sami….

D. Šabić