Apolitični

OMIŠANI SVOJIM OTPADOM UPRAVLJAJU – ONLINE

U suradnji sa splitskom softverskom agencijom Locastic, omiški komunalci su razvili inovativnu platformu za građane koji na web stranici Moja Peovica imaju priliku u svakom trenutku saznati raspored odvožnje otpada, potrošnju, iznos mjesečnog računa te podatke za uplatu

Digitalna transformacija jedan je od glavnih prioriteta Europske unije. Ona podrazumijeva, kako piše na portalu Europskog parlamenta, integraciju digitalnih tehnologija u poduzećima i utjecaj tehnologija na društvo. Nove tehnologije mogu pomoći u optimizaciji proizvodnje, smanjenju emisija i otpada, jačanju konkurentskih prednosti poduzeća i pružanju novih usluga i proizvoda potrošačima.

Upravo jedan takav primjer uspješne digitalne transformacije stiže iz Splita i Omiša, iz IT tvrtke Locastic i komunalne tvrtke Peovica. Evo što su nam kazali o projektu koji je rezultirao online platformom za građane.

Na popisu aktivnosti koje je Peovica uvela u posljednjih nekoliko godina su nove flote reciklažnih vozila, e-Zahtjevi za odvožnju, razvoj mobilne aplikacije, uvođenje otpadomjera te redovne edukacije građana. A s realizacijom najnovijeg projekta, Omišani svojim otpadom upravljaju – online.

-U doba kad helikopteri i ostale letjelice istražuju Mars, ovo je najmanje što možemo napraviti za naše korisnike – kaže Leonardo Ljubičić, direktor tvrtke Peovica.

Cijeli članak možete pročitati na:

Foto: Pixabay