Apolitični

OMIŠ Trodnevni Stručni skup za voditelje klapa i sve ljubitelje klapske pjesme

OMIŠ Trodnevni Stručni skup za voditelje klapa i sve ljubitelje klapske pjesme
Na stručnom skupu priznati klapski voditelji sudionicima će kroz glazbene radionice predstaviti svoj način rada s klapom


Festival dalmatinskih klapa Omiš organizira trodnevni Stručni skup za voditelje klapa i sve ljubitelje klapske pjesme koji će se održati ovog vikenda od 27. – 29. listopada u Omišu u hotelu “Plaža“.

Na stručnom skupu priznati klapski voditelji sudionicima će kroz glazbene radionice predstaviti svoj način rada s klapom. Održati će se niz predavanja: Pristup obradi tradicijskog napjeva, Nove skladbe – kako skladati u duhu klapske tradicije, Izbora repertoara za FDK Omiš. Središnji događaj trodnevnog skupa Okrugli je stol u subotu u 12.15h na temu: Što je klapa danas, muzikološki, poetički, sociološki? Kako pristupiti problemu vulgariziranja i komercijalizacije fenomena klapske pjesme? Kako je pretvoriti u suvremeni kulturni “brend” po mjeri njenog stvarnog, izvornog sadržaja?

U okviru stručnog skupa Umjetnička akademija u Splitu predstaviti će projekt stručnog studija „Klapsko pjevanje“ koji kreće od ove akademske godine.