Apolitični

Omiš nagradio Đurđicu Tičinović

Svakako u gradu na Cetini ima jako puno ljudi i institucija koji zavrjeđuju nagradu grada, u tome su svi jednoglasni, pa je tako po riječima čelnih osoba Omiša sa zadovoljstvom donijeta odluka o laureatima.

Podsjetimo još jednom kako su ovogodišnji dobitni nagrada grada Omiša za životno djelo Duje Baučić i Nediljko Diko Lelas. Osobne nagrade dobili su Đurđica Tičinović i Juraj Rafanelli, dok su skupne nagrade pripale Franjevačkom samostanu Gospe od Karmela, te KUD-u Slime. Ante Banović, Davor Grgat, fra Filip Budić, Petar Rodić i Katica Kovačić postali su vlasnici Plaketa.


Svoj doprinos razvoju i boljem životu u svojoj sredini nesebično su dali osobe koje djeluju kroz pisanu riječ i kulturu, potom humanost i razumijevanje za poteškoće ljudi, duhovni rad, zborsko pjevanje, promociju autohtonih ruralnih proizvoda itd.
Družili smo se s jednom od dobitnika osobne nagrade, Đurđicom Tičinović, autoricom nekoliko zbirki pjesama i promotoricom Društva Poljičana nagrađenom za svoj kulturni rad Đurđicom. Ona nam je, između ostalog iskazala zadovoljstvo što ju je Omiš prepoznao kao osobu koja svojim radom podupire kulturno bogatstvo omiškog i uopće, poljičkog kraja.

Video: Teo Peričić