Apolitični

Omiš: KUU Tugare i HKDU Kostanje organiziraju humanitarni koncert za štićenike Služavki Malog Isusa

Omiš: KUU Tugare i HKDU Kostanje organiziraju humanitarni koncert za štićenike Služavki Malog Isusa

U ove blagdanske dane i Kulturno-umjetnička udruga „Tugare” u suradnji s hrvatskim Kulturno-umjetničkim društvom „Kostanje” želi razveseliti one najpotrebitije.


U ove blagdanske dane i Kulturno-umjetnička udruga „Tugare” u suradnji s hrvatskim Kulturno-umjetničkim društvom „Kostanje” želi razveseliti one najpotrebitije, a ujedno i najmlađe. Ove dvije udruge 11. prosinca (nedjelja), organiziraju božićni humanitarni koncert s početkom u 19:30 u hotelu Plaža Omiš u Kongresnoj dvorani. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, a sav prihod koji se prikupi tijekom koncerta namijenjen je za štićenike samostana Služavki Malog Isusa na Vangradu u Omišu, donosi portal Dalmacija News.

– Vrijeme koje je pred nama je vrijeme adventa. Vrijeme priprave za naš najveći kršćanski blagdan, blagdan Božića. Svaki čovjek u ovom vremenu osjeti potrebu za nečim, ali ta potrebu možemo nazvati potreba darivanja, potreba plemenitosti i potreba ljubavi jedni prema drugima. Iz dana u dan vidimo da se u ovom mjesecu, prosincu, daruju naši bližnji, oni kojima je to potrebno jer vidimo kako još u našoj Hrvatskoj ima dobrih ljudi koji su spremni pomoći u svakom trenutku svog života.
No, evo svake godine, u Omišu se održava Humanitarni koncert – Ususret Božiću za štićenike doma Služavki malog Isusa Omiš, Samostan Nazaret na Vangradu.
Kulturno-umjetnička udruga „Tugare”, ove godine, u suradnji s hrvatskim Kulturno-umjetničkim društvom „Kostanje”, a sve to kako bi zajedno uspjeli u ostvarivanju njihovog velikog humanitarnog projekta, po četvrti put organizira humanitarni koncert za štićenike doma, i to je veoma kvalitetan uspjeh te udruge koja kroz ovaj mjesec ima svoj cilj, a taj cilj je darivanje potrebitih u tom domu – poručuju iz udruge.

Na božićnom humanitarnom koncertu nastupit će Pučki pivači Tugare, ženska klapa Konistra-Kostanje, mješoviti zbor župe PBD Marije-Tugare, mješoviti zbor župe sv. Petra-Priko Omiš, VIS Petrus-Omiš, VIS Tugare, zbor mladih Nepomuk-Omiš, klapa Žrnovnica, ženska klapa Besida-Klis, klapa Spalatos-Split, dječji zbor Tugara i dječji zbor Kostanje.

Učinite i vi dobro djelo u ovo predblagdansko vrijeme, dođite na koncert i donirajte nešto novca za malene. Dajmo da i oni imaju sretan i radostan Božić!