Apolitični

Omiš – festivalska destinacija

Sudeći prema ljetnim događanjima koji slijede u Omišu možemo reći da Omiš uistinu ima potencijal izgraditi turistički imidž festivalske destinacije.

Uz već prepoznatljivi festival klapa turističkom imidžu Omiša kao festivalske destinacije u velikoj mjeri bi mogao doprinijeti i festival koji će se u „gusarskom gradu” održava od 30. srpnja do 1. kolovoza.
Radi se o dosad neviđenom glazbeno-scenskom spektaklu pod nazivom Music Circus Festival.

Trodnevni spektakl posvećen je elektronskoj glazbi koji će za vikend u Omiš dovesti niz zaljubljenika u taj glazbeni stil, a sastoji se od dva dijela programa: popodnevnog i večernjeg.

U popodnevnim satima posjetitelje će od 16 do 20 sati zagrijati chill program temeljen na house glazbi uz pratnju udaraljki, dok će večernje sate od 21 do 4 sata ujutro obilježiti elektronska plesna glazba i trance ritmovi uz instrumentalnu pratnju čak petnaest instrumenata. Za posjetitelje će se u večernjim satima održati i spektakl s vatrom.

Nastupa ukupno dvadeset izvođača, a organizatori su biografiju nekih od njih objavili na Facebook stranici Music Circus Festival na kojoj su od izvođača posebno istaknuli glazbena imena: DJ Junior M, DJ Klox, DJ Upton 88, DJ Simon Matriz, DJ Joe 2 Shine.

Pet spomenutih glazbenih imena čine hrvatsku elektro-glazbenu scenu koji ovim putem promoviraju svoj rad, DJ stvaralaštvo općenito doprinoseći pritom izgradnji prepoznatljivog turističkog imidža Omiša kao festivalske destinacije.

Uz ta glazbena imena poznati su i headlineri za sva tri festivalska dana.
U četvrtaksu svoju glazbu puštali Joe 2 Shine i John Van Thorn, u petak, 31. srpnja, svirat će Johnny I., a posljednji dan, 1. kolovoza, u ulozi headlinera pojavit će se Loreno Mayer i John Van Thorn koji je domaćin festivala i koji ima čast nastupiti na dan otvaranja i zatvaranja ovog glazbenog spektakla.

Lokacija održavanja prvog po redu Music Circus Festivala je omiška plaža Brzet, beach bar Fortica.

Zanjišite svoje bokove uz elektronski repertoar domaćih DJ-eva u Omišu tijekom tri dana Music Circus Festivala, od 30. srpnja do 1. kolovoza.

Više u kategoriji: glazba
Foto: facebook.com
Jelena Perko, mag. oec.