Apolitični

Oliver i Meri dobivaju svoje nasljednike

Nakon nekoliko godina odmaka ponovno je nastavljena dobra glazbena tradicija u okviru kulturne ljetne manifestacije „Luško lito 2015.” izbor za Prvi glas Vele Luke. Oliver, Meri i drugi umjetnici ne trebaju brinuti za svoje glazbene nasljednike, jer je ovo glazbeno druženje pokazalo da mladih perspektivnih umjetničkih talenata ima u svakom dijelu atraktivne Vele Luke.

Pjaca ispred crkve sv. Josipa bila je ispunjena do kraja, nastupilo je deset pjevača u natjecateljskom dijelu koncerta, a publika je odlučila da naslov Prvog glasa Vele Luke ponesu Arijana Valjan i Marina Žuvela s pjesmom Princeza. Pjesma Ludo ljeto u izvedbi Nine Borovine osvojila je drugo, a prema mišljenju stručnog ocjenjivačkog suda prvo mjesto zasluženo su osvojile Gabrijela Antunović i Petra Burmas s pjesmom Generale. Sve je bilo u znaku djece koja su ponovno pokazala smisao i talent za pjevanje, dok su u zabavnom dijelu programa nastupili članovi udruge „Gardelin” – Anita Žuvela s pjesmom Nezgodna, Lara Franulović s pjesmom Lutka.

Pjesmu Okovi na srcu otpjevala je Ivana Jurković. Ante Žuvela Doro, Cvito Markov i Ana Dragojević otpjevali su hit Macarena na lokalnom, luškom dijalektu. Posebno iznenađenje večeri bio je gost iz Blata, devetogodišnji Noa Martinović koji je otpjevao pjesmu Sweet child of mine (Guns n’ roses), a Ana Dragojević nastupila je s pjesmom I want to break free (Queen).

Publiku su još zabavljali Marina Marinović s pjesmom Dalmatinka, Nina Golić s pjesmom Amnezija, Makedonsko devojče pjevala je Valentina Dragojević, a Antonija Barčot Dalmacijo, srce oka moga. Pjesmu The lazy song (B. Mars) pjevala je Lucija Marić, a pjesmu Klinka Eva Bačić. Uz tehničku i pokroviteljsku potporu domaćih velolučkih snaga sve je potrajalo do dugo u noć na zadovoljstvo svih sudionika i natjecatelja koji s ovim događajem pokazuju da će Korčula i u budućnosti iznjedriti sjajne glazbene umjetnike.
Više u kategoriji: Glazba
Foto: tzvelaluka.hr
D. Šabić, mag. nov.