Apolitični

Oliver Dragojević ponovno na američkoj turneji!

 

Jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača, Oliver Dragojević, gostujući u Terraconovom „salonu kulture“ u Gundulićevoj 36, između ostalog, izjavio je kako Split treba imati glazbenu koncertnu dvoranu poput zagrebačke „Vatroslav Lisinski“ koju je itekako zaslužio s obzirom koliko ima pjevača, estradnih umjetnika i mladih glazbenih talenata koji nastupima promoviraju svoj lijepi kraj.

Vjerujemo kako će se Oliverova želja ispuniti na dobrobit svih nas, a koliko je „stari morski vuk“ aktivan govori nam najava njegove najnovije američke turneje. Naime, gotovo više i nije vijest koliko Olivera voli publika širom SAD-a i Kanade. „Možda čak više nego doma“, rekao bi Oliver u svom poznatom šaljivo-sarkastičnom tonu. Jer eto ga natrag, točno godinu dana nakon prve američke turneje. Ovaj put obići će Cleveland, New Orleans, Houston, Saint Louis u SAD-u te Montreal i Mississaugu pored Toronta u Kanadi.

Kao i prošle godine, Oliver i „Dupini“ nastupit će u velikim dvoranama, a da ga razdragana publika s nestrpljenjem očekuje, potvrđuje podatak kako zaista vlada veliki interes za njegov nastup te su već sada dvorane u potpunosti rasprodane.
„Zvučat ce stereotipno kad kažem kako se veselim ponovnom dolasku, ali po prvi puta ću pjevati New Orleansu, Houstonu i St. Louisu, a to je uvijek uzbudljivo, ma koliko godina proveo na pozornicama diljem svijeta. Stoga smo pripremili vrhunski program u kojem će vjerujem svi uživati. Šest gradova u desetak dana diljem sjevernoameričkog kontinenta zvuči pomalo avanturistički, ali u organizaciji našeg ovdašnjeg promotora PEER97 Music Group ništa se ne prepušta slučaju. Uz pismu, šale i ugodna druženja, proletjet će vrijeme“, rekao je uvijek dobro raspoloženi Oliver.

Dodajmo kako će Oliver ove godine još jednom letjeti „preko bare“ u rujnu kada se očekuje nastup u Las Vegasu, prijestolnici svjetske zabave, koji će se održati 26. rujna u dvorani Pearl poznatog hotela Palms Resort.
„Okusio sam Royal Albert Hall u Londonu, parišku Olimpiju, sidnejsku Operu, njujorški Carnegie Hall, ali se s posebnim uzbuđenjem pripremam nastupiti u Las Vegasu.Bit će to jedinstven performans i odmah mi adrenalin proradi kad čujem što je sve u pripremi. Siguran sam da će osim moje stalne publike, u jednom takvom okruženju doći i mnogi gosti Vegasa koji nikada za mene nisu čuli. Uvijek mi bude drago biti u prilici promovirati našu zemlju među strancima, a ovo će biti jedinstvena prilika za to“, dodao je Oliver.
U Oliverovoj pratnji nastupit će simfonijski orkestar „University of Nevada“ pod ravnanjem svjetski priznatog dirigenta Tarasa Krysa, a u programu će nastupiti zanimljivi gosti iznenađenja. Bit će to fešta koja će trajati najmanje četiri sata, proporcionalno ostalim zabavama u moćnom „gradu zabave“.

Oliver je, kao što vidite, jedan, jedinstven; on je glazbena poslastica za slušanje kako mlađih uzrasta, tako i onih koji su ga poznavali kada je prije gotovo pedeset godina tek započinjao svoju glazbenu karijeru.

Više u kategoriji: Glazba; Kultura

D. Šabić, mag. nov.