Apolitični

Okrugli stol na temu „Obitelj i pomagači u vrtlogu nasilja“

Okrugli stol na temu „Obitelj i pomagači u vrtlogu nasilja“ na kojem će govoriti stručnjaci za socijalnu problematiku i drugi
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Caritas Nadbiskupije Split – Sklonište za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja organizira okrugli stol na temu „Obitelj i pomagači u vrtlogu nasilja“ u četvrtak, 24. studenog u 12 sati u Bračnom i obiteljskom savjetovalištu Splitsko-makarske nadbiskupije (Gundulićeva 5, Split). O temi će govoriti: Renata Jurčević, dipl. socijalna radnica, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Omiš, pater Jozo Čirko i Marta Grbić, mag. psych. i Ružica Đonlić, dipl. catech., stručni tim Skloništa za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja. Molimo Vas da zaključno sa srijedom 23. 11. u 12 h potvrdite Vaš dolazak na mail: sigurnakuca@caritas-split.com.

Podjela stipendija Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije


Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić podijelit će, u četvrtak, 24. studenoga u 19 sati u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu, rješenja o dodjeli Caritasove stipendije za 52 studenata i za 33 učenika srednjih škola. Stipendiranje studenata redoviti je program Caritasa ove Nadbiskupije. Visina stipendije za studente je 700,00 kuna, a za učenike 500,00 kuna, a glavni kriteriji dodjele su socijalni status obitelji odnosno studenta, redovito upisana godina studija te aktivnosti u župnoj zajednici i volontiranje.

Split: Proslava 800. obljetnice utemeljenja Reda propovjednika


Splitski dominikanci slave 800. obljetnicu utemeljenja Reda propovjednika u petak, 25. studenoga misnim slavljem koje predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u 18.30 sati u samostanu dominikanaca u Splitu. Svečanoj proslavi prethodit će trodnevica od 22. do 24. studenoga. Svaku večer misa je u 18.30 sati a potom prigodni duhovno-kulturni program.