Apolitični

Okrugli stol i humanitarna akcija na Danima Nadbiskupijske klasične gimnazije

 

Klub učenika i prijatelja Nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić” – Split Vas poziva na Okrugli stol: „Gladna nahraniti!” koji će se održati u sklopu Dana nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić” – Split 13. travnja 2016. u 19:00 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.
Gosti okruglog stola:
– Slavko Jerončić, ravnatelj Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije
– pater Jozo Čirko, župnik Župe sveti Dominik – Split
– Đordana Barbarić, predsjednica udruge MOST
– Anđela Mirčič, udruga Zdenac
Gosti okruglog stola će kroz raspravu iznijeti svoja iskustva i mišljenja o gladnima, siromašnima, beskućnicima i svima onima odbačenima od društva te o potrebi za pomaganjem slabijima u današnjem svijetu i vremenu. Budući da je papa Franjo 8. prosinca 2015. na blagdan Bezgrješnog začeća otvaranjem svetih vrata u bazilici sv. Petra u Rimu proglasio Jubilarnu godinu milosrđa, a kako je gladna nahraniti jedno od sedam tjelesnih djela milosrđa, ova tema je osobito sada aktualna i potrebna da se upitamo što svatko od nas može učiniti da pomogne bližnjemu svome. Naravno, bit će omogućeno i publici da se uključi u raspravu, a bit će i nekih zanimljivih detalja koje ćete otkriti ako dođete u srijedu u Nadbiskupsko sjemenište u Splitu.
U dio ovog programa utkana je dobrota i humanost. Naime, kako tema okruglog stola ne bi ostala samo na riječima, Klub organizira i humanitarnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za Caritas i socijalnu samoposlugu Split koje možete donirati do subote 16. travnja svaki radni dan od 9:00 do 17:00 u gimnaziji. Već treću godinu zaredom Klub učenika i prijatelja Nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić” – Split, organizira Dane Nadbiskupijske klasične gimnazije
s ciljem da se na prigodan način obilježi više od 300 godina postojanje Nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić” u Splitu koja je utemeljena davne 1700. godine, dakle prije točno 316 godina.
Ovim putem želimo pozvati svu zainteresiranu javnost da sudjeluje u Danima NKG-a, te tako obogati svoj društveni i kulturni život i svojim doprinosom pomogne one kojima je ta pomoć najpotrebnija.
I zato svakako dođite i sudjelujte na okruglom stolu i u humanosti u Danima Nadbiskupijske klasične gimnazije.

Više u kategoriji: Obrazovanje, Život
Izvor i foto: makarska-post.com