Apolitični

Oglasi za posao u Appleu otkrivaju planove

Nedavno objavljena vijest kako i Apple razvija vlastitu umjetnu inteligenciju nikoga nije iznenadila. AI je tehnologija budućnost koja je nezaobilazna ne samo za većinu kompanija, već i za zaposlenike u brojnim tvrtkama koji će se tom trendu morati prilagoditi kako bi ostali konkurentni na tržištu rada.

Na Financial Timesu sada su objavili neke nove informacije o Appleovim planovima na ovom tržištu koje samo potvrđuju kako je i Timu Cooku jasno kako njegova tvrtka ne smije zaostati na ovom tržištu na kojem trenutačno vodeću riječ vode OpenAI, Microsoft i Google. Appleov pristup umjetnoj inteligenciji, prema tom mediju, čini se drukčiji u odnosu na ono što smo do sada vidjeli. Naime, Cookova tvrtka fokus bi mogla staviti na mobilne uređaje, odnosno primjenu ove tehnologije direktno na mobilnim uređajima, ne na webu.

Tome u prilog govore i brojna otvorena radna mjesta za stručnjake za umjetnu inteligenciju u različitim Appleovim uredima diljem svijeta – od SAD-a preko Pariza do Pekinga. Potražnja za AI talentima, naglašavaju na FT-u, pokazuje kako tvrtka radi na ambicioznim dugoročnim projektima koji će utjecati na budućnosti Applea i njihovih proizvoda.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay