Apolitični

Off ciklus Zagrebačke filharmonije donosi posvetu argentinskom tango geniju ÁSTORU PIAZZOLLI

Najnoviji koncert Off ciklusa Zagrebačke filharmonije donosi koncertnu posvetu argentinskom glazbenom geniju – VELIKOM I NEPONOVLJIVOM ÁSTORU PIAZZOLLI, koji je svijetu donio corazón, amor y sangre Novoga tanga, muzike koja se ne samo pleše, nego i sluša.

U petak 3.12. u dvorani Lisinski – naš broj 1 orkestar Zagrebačka filharmonija pridružuje se najvećim svjetskim orkestrima koji će se u povodu 100. obljetnice rođenja, brojnim koncertima i izvedbama, nakloniti “kralju Novoga tanga”, slavnom argentinskom bandoneonistu i skladatelju Ástoru Piazzolli!

Na spomen njegova imena prva asocijacija je – tango! U rodnoj Argentini, koja ga je za života osporavala, Piazzolla je danas nacionalni heroj. Zračna luka njegove rodne Mar del Plate nosi njegovo ime, glazbeni konzervatorij u Buenos Airesu također. Voljeli su ga i izvodili i veliki Rostropovič i Chick Correa i Yo Yo Ma, i kultni Gotan Project i slavna Grace Jones.

Google je 11. ožujka Piazzolli posvetio svoju naslovnicu, a Zagrebačka filharmonija, u Off ciklusu, priprema koncertni hommage tome velikom argentinskom umjetniku.

Požurite po ulaznice u sustavima ulaznice.hr i eventim.hr ili na blagajni dvorane Lisinski.

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com