Apolitični

Odsad ćete šećer moći izmjeriti bez ‘pikanja‘ i vađenja krvi te odmah znati rezultate!

Apple je napokon napravio proboj u zdravstvenom segmentu svog biznisa za koji se doista može reći da je revolucionaran: Napokon je moguće neinvanzivno, tj. bez vađenja krvi ili probijanja kože, očitati razinu glukoze te je očitati na Apple watchu.

Projekt razvoja kontinuiranog i neinvazivnog praćenja glukoze u krvi Apple je počeo davno, još dok je njihov legendarni osnivač, Steve Jobs, bio među živima. Jobs je preminuo od raka gušterače 2011. godine.

S obzirom da je gušterača organ koji proizvodi hormon inzulin s funkcijom prijenosa šećera iz krvi u stanice u tijelu, Jobs bi bio pacijent kojem bi život sigurno bio nešto lakši te možda i duži da je tada Apple imao uređaj koji omoguće neprekidno praćenje šećera u krvi bez čestog bockanja iglicom ili nošenja senzora na koži koji prati kretanje glukoze, ali ipak uz malu iglicu koja probija kožu jer mjeri šećer iz međustanične tekućine/prostora.

Još nije točno poznato kad će novi revolucionarni Apple watch biti dostupan u trgovinama, ali sada je sigurno da će to biti vrlo brzo.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay