Apolitični

ODRŽIVI IZUM: Ovaj stroj doslovno pretvara zrak u vodu za piće.

Proizvodi 20 litara čiste pitke vode dnevno! Ovaj stroj omogućuje pristup sigurnom i stabilnom izvoru pitke vode, čak i u suhim područjima poput sjevernoafričke pustinje

Tuniski tehnološki startup Kumulus osmislio je novi održivi izum, koji vlagu pretvara u pitku vodu. Prema Općoj skupštini UN-a, pristup pitkoj vodi ljudsko je pravo, a to je ono što tuniski tehnološki startup nastoji ispuniti ovim projektom.

Tvrtka osigurava uređaje školama i selima u kojima nedostaje pitke vode. Također je nude tvornicama, uredima i hotelima u nastojanju da smanje upotrebu vode u plastičnim bocama.

Prema njihovoj web stranici, Kumulus-1 je atmosferski generator vode (AWG) koji proizvodi 20 do 30 litara čiste pitke vode dnevno. To je potpuno autonoman stroj, jednostavan za transport i jednostavan za postavljanje i održavanje. Zrak ulazi u stroj i prolazi kroz prvi filtar zraka kako bi se očistio od zagađivača. Zatim se, hlađenjem zraka, voda u njemu kondenzira na površinama unutar stroja odakle se može skupiti u spremnik za vodu.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Kumulus