Apolitični

Održavanje 7. po redu pustolovne utrke „Cetina adventure“ i 5. po redu utrke „Gradski izazov Cetina adventure“

Održavanje 7. po redu pustolovne utrke „Cetina adventure“ i 5. po redu utrke „Gradski izazov Cetina adventure“

U slabo poznate, ali iznimne ljepote dalmatinske Zagore pustolovci će se imati priliku uvjeriti 03. Lipnja 2017. godine kada starta sedma međunarodna pustolovna utrka „Cetina adventure race“.
Cilj ove dvočlane timske utrke je svladavanje prirodnih prepreka i nametnutih izazova kroz različite discipline u nepredvidljivim vremenskim i prirodnim uvjetima. Fizička sprema, snaga volje, duh zajedništva i poznavanje mnogobrojnih vještina samo su neki od uvjeta za uspjeh.

Disciplina koja obuhvaća planinsko trčanje.
Utrka prolazi kroz rijeku Cetinu, jezero Peruća, divlji krajolik Kamešnice, Svilaje i Dinare te gradove Vrlika, Sinj i Trilj. Duljina utrke je približno 100 kilometara koje je potrebno prijeći u vremenskom limitu koji iznosi 11 sati te će u tom vremenskom periodu imati prigodu testirati svoje granice izdržljivosti, snagu volje te pokazati kako pobijediti ne znači doći prvi do cilja.

Disciplina koja obuhvaća trčanje kroz kanjon.
Natjecatelje očekuje kajak, kretanje kroz kanjon, plivanje, vožnja brdskog bicikla, penjanje, absail, skokovi sa stijena u vodu, prelazak preko užeta i razna druga iznenađenja te nagradni fond od 10 000 kuna.

U ponekim dijelovima utrke potrebno je pokazati i plivačke sposobnosti.

Disciplina planinskog biciklizma.

Disciplina koja obuhvaća vještine upravljanja kajakom.
Prijave za utrku traju do 15.05. i uključuju natjecateljsku majicu, okrepu na kontrolnim točkama, piće i zajednički obrok nakon utrke. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela +385 (0) 99 720 8060 kod predsjenika kluba Nikolina Gluića i na facebook stranici Cetina adventure, a same prijave na utrku se mogu izvršiti na stotinka.hr

Klub avanturističkih sportova „Cetina Adventure“ osim pustolovne utrke isti dan organizira i „Gradski izazov Cetina adventure“ na kojem sudjeluju i cijele obitelji. Izazov je osmišljen na način da uz pomoć karte i uputa sudionici trebaju pronaći zadane točke po gradu sinju. Gradski izazov Cetina Adventure namijenjen je svima, nema premladih, nema prestarih, a ni predebelih ni mršavih.

Start prošlogodišnje utrke Gradski izazov Cetina adventure.
Gradski izazov se može otrčati za 30 minuta, a može se i prohodati i obiteljski s djecom u ograničenom vremenu od 2 sata. Jednostavno svi ste pozvani da se zabavite i upoznate Sinj.

I obližnja atletska staza se koristi kao sastavni dio utrke.
Natjecatelji se natječu u tri kategorije: djeca (od 1.-12. Godina sudjeluju s roditeljem, djeca starija od 12 godina sudjeluju sami, ali uz pisani pristanak roditelja koji roditelji potpisuju na sam dan utrke), žene i muškarci.

Jedan od zadataka na utrci je i gađanje boca vatrogasnim šmrkom.
Pripremili smo i bogate nagrade prijave za Gradski izazov traju do 30.05. i uključuju natjecateljsku majicu, okrepu na kontrolnim točkama, piće i zajednički obrok nakon utrke. Prijaviti se može i na sam dan utrke do 16h, ali tada nećete dobiti natjecateljsku majicu.

Različiti i zabavni sadržaji očekuju sudionike na stazi.
Sve dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela +385 (0) 99 232 4637 kod direktorice utrke Ankice Župić i na facebook stranici Cetina adventure, a prijave na utrku možete izvršiti na stotinka.hr.