Apolitični

Održani Dani neretvanske kneževine

Srednjovjekovni sajam, doček gusara i kneza sa zarobljenim duždom, gusarske igre za djecu, glazbeni program, sve je ovo krasilo protekle dane u gradu na Neretvi. Program se odvijao na Trgu kralja Tomislava i u gradskom parku.
Metković je bar nakratko postao prijestolnica neretvanske kneževine. I ove godine, u dane Maratona lađa na Neretvi, Metković i Turistička zajednica grada Metkovića organizirali su trodnevnu manifestaciju Dani Neretvanske kneževine koja se održala u vremenu od 6. do 8. kolovoza.

Dani neretvanske kneževine – prošlost u sadašnjosti

Dani neretvanske kneževine je projekt osmišljen s ciljem revitalizacije povijesne i tradicijske baštine kao i sa željom da se stvori novi kulturno-turistički proizvod koji će obogatiti kako kulturnu tako i turističku ponudu grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije. Cilj projekta je prirediti svim sudionicima nezaboravno iskustvo koje će se povezivati s postojećim brendom „Maraton lađa na Neretvi”.
Trodnevna manifestacija Dani neretvanske kneževine otvorena je u večernjim satima prizorom dovođenja mletačkog dužda lađom kao zarobljenika pred okupljene Neretljane preko rive do pozornice na kojoj se odigrava igrokaz. Program je započeo kneževom objavom pobjede u pomorskoj bitci te najavom slavlja za sve okupljene.