Apolitični

Održane svečane promocije na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija

Održane svečane promocije na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija
Svečane promocije diplomiranih studenata preddiplomskih sveučilišnih studija Sestrinstvo, Fizioterapija, Primaljstvo, Radiološka tehnologija, Medicinsko-laboratorijska dijagnostika te diplomskih sveučilišnih studija Sestrinstvo i Radiološka tehnologija Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu održale su se 7. i 8. prosinca u Zgradi tri fakulteta.
Na preddiplomskom studiju Sestrinstva promovirano je 58 studentica i studenata, na preddiplomskom studiju Primaljstva 23, na preddiplomskom studiju Fizioterapije 25, na preddiplomskom studiju Radiološke tehnologije 29, na preddiplomskom studiju Medicinsko-laboratorijske dijagnostike 24 te na diplomskom studiju Sestrinstva 37 i na diplomskom studiju Radiološke tehnologije njih 4.

U prigodi promocije preddiplomskih studija Radiološke tehnologije i Medicinsko laboratorijske dijagnostike pročelnik Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija doc. dr. sc. Ante Obad, čestitao je diplomantima na uloženom trudu i postignutom uspjehu, ali i njihovima obiteljima koje su bile uz njih i pružale im potporu za vrijeme studiranja. Također, zahvalio se i prof. dr. sc. Stipanu Jankoviću, utemeljitelju studija, i prof. dr. sc. Šimunu Anđelinoviću, rektoru Sveučilišta u Splitu, na predanosti u radu i napretku Sveučilišta. Istaknuo je kako Sveučilišni odjel zdravstvenih studija nema dugu tradiciju kao profesije koje osposobljava, no upravo ta povijest zdravstvenih profesija daje poticaj za sve veći trud i unaprjeđivanje, čemu potvrdu nalaze u činjenici da se Odjel nalazi u među prvih pet najatraktivnijih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj. Pročelnik Obad je naglasio kako Odjel ima uhodanu mrežu nastavnih baza, primjerice KBC Split, koje predano prate studente na putu prema diplomama. Zaključio je kako će se i dalje truditi i predano raditi na unaprjeđivanju kvalitete nastave te materijalno-tehničkih uvjeta. Čestitke diplomantima uputio je i prof. dr. sc. Stipan Janković.