Apolitični

Održane MTV Video Music nagrade: prvu virtualnu dodjelu obilježile maske

Umjesto uživo, pred stotinama poznatih imena glazbene industrije i njihovih obožavatelja, sinoć su MTV-jeve Video Music nagrade održane virtualno, iz studija u New Yorku. Bez crvenog tepiha, sve zbog mjera društvenog distanciranja koje su na snazi kao način suzbijanja širenja koronavirusa.

Dobitnici nagrada iz studija su upozoravali i na obavezu nošenja maski kao još jednu od metoda kojom se pokušava spriječiti širenje virusa u javnosti. Lady Gaga, dobitnica VMA za najbolju suradnju s Arianom Grande (“Rain on me”), pokazala je nekoliko maski različitog dizajna, osebujnog u njenom stilu. Pjevačica je, uz to, kući odnijela čak četiri nagrade, između ostalog i onu za izvođačicu godine.

Nagradu za video godine odnio je The Weeknd za pjesmu “Blinding Lights”, najbolji hip-hop video je “Savage” Megan Thee Stallion, a najbolji rock Coldplayev za “Orphans”.

Trijumfirala je i k-pop grupa BTS – njihova pjesma “ON” po izboru žirija i publike najbolji je pop video, a odnijeli su nagradu i za najbolju grupu te koreografiju.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay