Apolitični

Održan Sajam poslova u Splitu, pomognimo pronaći posao…

I ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje pripremio je za Vas Sajam poslova. Krenulo je sa Splitom, ove sunčane subote na Ekonomskom fakultetu gdje su izloženi štandovi privatnih i poslovnih grupa, subjekata i tvrtki koji na Sajmu poslova nude korisne i vrijedne informacije potencijalnim zaposlenicima, studentima i svima drugima koji tragaju za poslom. Domaćin sajma bio je Zavod za zapošljavanje – podružnica Split, čija ravnateljica, Žana Gusić, izražava zadovoljstvo jer devet godina uspijeva uz podršku grada i županije te svog tima, pripremiti ovako temeljit, zanimljiv i koristan sajam poslova koji otvara prostor i mogućnost mladim ljudima da dobiju korisne informacije o pronalasku budućih poslova.

Potporu sajmu svake godine kroz svoj proračun daje i grad Split koji, kako kaže zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo, razmišlja o mladim, a posebno nezaposlenim ljudima koji uz potporu moraju imati snage i energije krenuti i u privatne pothvate, a u tome će im grad svakako pripomoći. Splitsko-dalmatinska županija kao najveća u Hrvatskoj ima i veći broj nezaposlenih, pa je ovo dobra prilika pred početak turističke sezone pronaći posao, angažman i prostor za rad, ističe nam dožupan prof. Luka Brčić, te dodaje kako godinama županija subvencionira kredite i kamate i daje potporu poduzetnicima, obrtnicima koji ulažu u proizvodne djelatnosti. Sajam poslova otvorio je prigodnim riječima pomoćnik ministrice ministarstva rada i mirovinskog sustava Mario Bebić koji je, među ostalim, istaknuo da kroz sajmove poslova Hrvatski zavod za zapošljavanje potiče direktni kontakt između poslodavaca i potencijalnih radnika, potiče na aktivnost u traženju posla, omogućava partnerstvo svih dionika na tržištu rada, pruža informacije o mogućnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja te naglašava važnost znanja i vještina potrebnih na tržištu rada.

U okviru sajmova poslova organizirat će se okrugli stolovi, radionice, forumi, tribine i prezentacije na kojima će sudjelovati predstavnici Zavoda, poslodavci i posjetitelji, potvrdio je gosp. Bebić. Inače, u ovoj godini Sajam poslova održat će se u dvije faze – bit će proljetni i jesenski. U proljetnom ciklusu Sajam poslova organizirat će se u regionalnim/područnim uredima: Čakovec, Dubrovnik, Krapina, Osijek, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Šibenik, Varaždin, Vinkovci i Virovitica, a prvi sajam krenuo je kao po starom i dobrom običaju iz srca Dalmacije, Splita.
U nastavku pogledajte što je naša kamera zabilježila u kongresnoj sali Ekonomskog fakulteta te u prostoru gdje su poslodavci pružali informacije zainteresiranima.


Više u kategoriji: Obrazovanje; Gospodarstvo
Video: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.