Apolitični

Održan koncert Klape Sinj i gostiju

Održan koncert Klape Sinj i gostiju
U projekcijskoj dvorani Muzeja Sinjske alke održan je tradicionalni božićno-novogodišnji koncert Klape Sinj i gostiju.


Koncert je održan u okviru manifestacije Advent u Sinju. Uz Klapu Sinj nastupila je i Klapa Hrvace, Klapa Vrilo iz Obrovca i Mješoviti zbor grada Sinja.
Ante Milun, najstariji član Klape Sinj i bivši predsjednik klape izrazio je oduševljenje prostorom u kojem se koncert održao.


– Ovakve prostorije za koncert nema nadaleko. Drago mi je što smo tu u Alkarskim dvorima, drago mi je da su naše susjedne klape došle i sve skupa ambijent je fantastičan. Ovaj put me posebno iznenadio zbor, jako su napredovali. Što se nas tiče, Dinko Šarić i Frano Filipović Grčić su tek godinu dana tenori i svaki dan sve bolje i bolje pjevaju. Drago mi je zbog nas, da se naša klapa ne ugasi. – kazao je Ante Milun.
Uz božićne, izvodile su se i uobičajene klapske pjesme.
– Ovo je Klapi Hrvace prvi nastup u projekcijskoj dvorani. Svaki put nam je ugodno i lijepo kad za Božić možemo zapjevati i omogućiti našim građanima da uživaju u božićnim pjesmama i božićnom ambijentu. Klapa Hrvace potrudila se da zabavi ljude svojim nastupom. – kazao je Joško Galić, predsjednik Klape Hrvace.
Na koncertu je bilo oko 200 posjetitelja, koji su bili jako zadovoljni nastupom klapa i njihovim repertoarom.


– Najprije bih pohvalio ambijent, stvarno prekrasna dvorana i ambijent je puno ljepši nego u dosadašnjim dvoranama u kojima smo nastupali. Prava mala koncertna dvorana. – kazao je Miro Petričević, prvi tenor Klape Vrilo.
Da je projekcijska dvorana Muzeja Sinjske alke idealna za koncerte takve vrste, dokazuju i izvođači i gosti.
– Dojmovi su fantastični i jako nam je drago što smo sudjelovali kao gosti Klape Sinj. Dvorana je fantastična, akustika je izvrsna, jako smo zadovoljni nastupom. I ovo je bio prvi nastup zbora u projekcijskoj dvorani i oduševljeni smo. Ovo je prava koncertna dvorana i nadamo se da ćemo i ubuduće ovdje nastupati. – kazala je Marija Župić, voditeljica Mješovitog zbora grada Sinja.