Apolitični

Održan humanitarni ples Sveučilišta u Splitu

Humanitarni ples Sveučilišta u Splitu, organiziran s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć studentima slabijeg socioekonomskog statusa, održan je u prvom tjednu listopada u restoranu „Kampus” Studentskog doma „Dr. Franjo Tuđman”.

Akciju je organizirala Alumni udruga Sveučilišta u Splitu ASUS, uz potporu Sveučilišta u Splitu i Studentskog centra Split,a sudjelovale su sve sastavnice splitskog sveučilišta te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, grada Kaštela i Solina, te općine Klis.

Tom prigodom predsjednica ASUS-a doc. dr. sc. Mirjana Milić i rektor splitskog Sveučilišta prof. dr. sc. Šimun Anđelinović uručili su ček s u iznosu od 35 tisuća kuna prikupljenih sredstava ravnateljici splitskog Caritasa, časnoj sestri Vlatki Topalović.

Humanitarni ples Sveučilišta u Splitu


– Prije nekoliko dana otvorena je ova studentska menza, što je značajno unaprijedilo studentski standard. Međutim, drago mi je da Sveučilište brine i o potrebitim studentima te im i na ovaj način pruža podršku. Sretna sam i zahvalna da su prepoznali kriterije i vrednote koje Caritas živi – kazala je ravnateljica Topalović i podsjetila da upravo Caritas stipendira učenike slabijeg imovinskog stanja te imaju registrirano trideset studenata kojima će pomoć biti dobrodošla.
-Ova će se akcija ubuduće održavati na početku svake akademske godine zato što želimo dati šansu i najsiromašnijim studentima da svojim trudom i zalaganjem dođu do cilja i izgrade svoje karijere – najavio je rektor.

Predsjednica Alumni udruge ASUS Mirjana Milić, zahvalila se svima koji su donirali sredstva te onima koji su svesrdno pomogli u organizaciji ove akcije.
Humanitarnom plesu su, u prigodi preuzimanja dužnosti predsjednika Rektorskog zbora Republike Hrvatske u akademskoj godini 2016./2017. rektora Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimuna Anđelinovića, prisustvovali rektori sveučilišta u Hrvatskoj sa svojim suradnicima, kao i ostali članovi Rektorskog zbora.

Rektor Anđelinović i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, dosadašnji predsjednik Rektorskog zbor,a istaknuli su kako vjeruju da će se dobra suradnja svih sveučilišta nastaviti, a sa zajedničkim ciljem podizanja razine kvalitete obrazovanja i osvješćivanjem činjenice da je visoko obrazovanje od izuzetne važnosti za unapređenje Hrvatske.