Apolitični

Odličan uvod u WordCamp konferenciju

Prisustvovali smo jednoj od radionica koje su se održavale dan prije WordCamp konferencije koje se događaju 3. i 4. rujna 2016. godine na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Zapravo, možemo istaknuti kako je sjajno započeo uvod u WordCamp konferenciju.

Raspored tema radionica zajedno s pripadajućim predavačima je sljedeći:
12:05 Radionica: Kako se vaš korisnik osjeća kao superheroj u 5 jednostavnih koraka
Aleksandar Savković
12:10 Radionica: Prikupljanje i vizualizacija podataka
Konrad Leon Toldy
14:00 Workshop: WordPress basics
Patrick Faust
16:00 Workshop: The Art of Public Speaking
Luca Sartoni
16:05 Radionica: Moj prvi WordPress plugin
Konrad Leon Toldy
16:10 Radionica: (Uvod u) Upravljanje WordPress projektima
Krešimir Končić

Odličan uvod u WordCamp konferenciju

Radionice su se održavale na hrvatskom i engleskom jeziku, te su ih vodili sami stručnjaci iz polja upravljanja projektima izrade web stranica, developerima, grafičarima i dizajnerima.
Imali smo priliku poslušati radionicu Krešimira Končića na temu upravljanja WordPress projektom. Krešimir je osnivač i direktor kompanije Neuralab, tima koji dizajnira i razvija kompleksne web ili mobilne aplikacije. Većinu projekata realiziraju na LAMP stack platformi pružajući klijentima uslugu razvoja cjelovitog digitalnog proizvoda. Krešimir je vodio radionicu namijenjenu mlađim programerima i dizajnerima.


Zanimljivo predavanje započeto je s diskusijom sa sudionicima gdje je tema bila koji su problemi s kojima se susreću dizajneri web stranica s njihovim klijentima. Utvrđeno je da, između ostalog, većina IT projekata te vrste kasni zbog nedostatka kvalitetne komunikacije na razini klijent – dizajner. Sudionici radionice su samo iskustvom potvrdili glavne razloge prekida projekta odnosno suradnje s klijentom kao što su: nejasni ciljevi i vizija klijenta, kašnjenje dostave dokumentacije, nejasno definirani projektni rokovi i sl.
Teme koje su se obrađivale bile su različite metodologije koje se koriste pri vođenju informatičkih projekata, te kako one funkcioniraju u praksi. Zaista zanimljivo predavanje bilo je puno dijaloga i komunikacija sa sudionicima, zabavnih činjenica o temi te razmjene raznih iskustava sudionika.
Također, sudionici su iz prve ruke mogli naučiti koji su konkretno programski alati potrebni za određeni dio posla, kako organizirati tim te na koji način je najbolje uspostaviti internu i eksternu komunikaciju poduzeća.
Na radionicu Upravljanja WordPress projektima, kao i na sve ostale, odazvao se solidan broj sudionika i sasvim sigurno su one dobar i kvalitetan uvod za WordCamp konferenciju kroz iduća dva dana.