Apolitični

„Ode to youth” Marcelle Zanki na Nowness-u

Ovih dana na svjetski poznatoj online platformi Nowness premijerno je prikazan kratki film poznate redateljice glazbenih spotova Marcelle Zanki Ode to youth.

Trailer za film „Ode to youth” Marcella Zanki je objavila još prije godinu dana te je tako najavila svoj redateljski uradak posvećen jednoj od najpoznatijih balerini s područja regije, Mariji Janković.

Marcella Zanki

Marcella Zanki, Splićanka je talijanskih korijena, a u svijet umjetnosti i kulture infiltrirala se kao redateljica glazbenih videa. Iako se sama pretjerano ne pojavljuje u medijima, njene redateljske video uratke sigurno ste vidjeli iako niste znali da se ova mlada i perspektivan umjetnica krije iza njih. Marcella je tako režirala spotove  glazbenicima poput Gibonnjia i Frau Casia, a dvije godine bila je menadžerica i splitsko-zagrebačkom hip-hop  sastavu Dječaci.

Ode to youth

„Ode to youth” priča je o godina, prolaznosti i strahu od promjenjivosti, ali i o temeljima i biti izgrađenoj na pravoj i iskrenoj ljubavi te dubokim osjećajima koji prkose godinama i promjenama. Emotivna priča uklopljena je u senzualan i osjećajan ples poznate i cijenjene balerine Marije Janković otplesan uz zvukove glazbe prestižnog skladatelja Pasqualea Riviezza.

Na službenim stranicama online platforme Nownees navode da je „Ode to youth” lekcija o gracioznom starenju uklopljena u život baletne dive Marije Janković. Redateljicu Marcellu Zanki opisuju kao umjetnicu koja je uspješno povezala svoje dvije ljubavi, mode i plesa.

Film koji prati životnu priču 75-godišnje balerine emotivna je priča o fizičkim promjenama koje ne uspijevaju odoljeti moći vremena, ali i o bezuvjetnoj ljubavi koja u svojoj iskonskoj čistoći može ostati nepromijenjena sve dok smo iskreni i ustrajni u onom što radimo.

Svi zainteresirani za osjećajnu priču o ljubavi i ustrajnosti u stvarima koje volimo i koje su temelj našeg življenja, a isto tako i za redateljski rad mlade i talentirane redateljice Marcelle Zanki, film „Ode to youth” možete pogledati na ovom linku.