Apolitični

OD 6. DO 12. STUDENOG: Predstavljen 21. Zagreb Film Festival

“’Uzbuđeni smo što publici možemo predstaviti još jedno programski bogato i raznovrsno izdanje koje će se održati od 6. do 12. studenog u CineStaru Branimir, kinima SC i Kinoteka te u MSU-u i Dokukinu KIC kao i na online platformama kinoeuropa.hr i croatian.film. Dugometražnu konkurenciju ― izbor najboljih debitantskih ostvarenja iz cijelog svijeta, zbog sanacije gradskih kina, ove godine prikazujemo u CineStaru Branimir, a u programima Ponovno s nama i Velikih 5 donosimo niz filmskih naslova afirmiranih autora. Riječ je o filmovima koji će sasvim sigurno obilježiti nadolazeću filmsku sezonu, a naša publika moći će ih gledati među prvima”, izjavio je Boris T. Matić.

Za Zlatna kolica u Međunarodnoj dugometražnoj konkurenciji natječe se osam filmova. Dugometražni prvijenac Jasne Nanut, komedija Sedmo nebo (Seventh Heaven) otvorit će 21. izdanje ZFF-a.

U glavnoj ulozi dirljive i delikatne španjolske drame 20.000 vrsta pčela (20,000 Species of Bees) redateljice Estibaliz Urresola Solaguren gledamo 9-godišnju Sofíju Otero, najmlađu dobitnicu Srebrnog medvjeda u povijesti Berlinskog filmskog festivala.

Cijeli članak, više o filmovima, trailere i ostale najave možete pronaći na: tportal.hr

Foto: Pixabay