Apolitični

OD 16. SRPNJA DO 29. KOLOVOZA: Predstavljena 21. sezona kazališta Ulysses

Od 16. srpnja kada počinje dvadeset i prva sezona koncertom Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora do 29. kolovoza, kada će koncertom legendarnog Vlatka Stefanovskog završiti druženje publike i ‘Ulyssesa’, stoji u priopćenju.

Tvrđava Minor na Malom Brijunu bit će opet mjesto te teatarske ljepote o kojoj je maštao Šerbedžija na samom početku. Kao i uvijek, svaka predstava je događaj, a svi prijatelji kazališta više su nego dobrodošli.

Ništa u ovih dvadeset i jednu godinu nije uništilo ‘Ulysses’, a ljeto na Brijunima pokazat će da ništa ne može uništiti ni kazalište, ni umjetnost. Naravno, poštivat će se sve epidemiološke mjere, kako bi bili sigurni i publika i glumci, a ako taj magični ‘broj 21’ zaista simbolizira i novi početak, onda neka bude tako uspješan kao što će biti ovogodišnja sezona.

U sklopu predstojeće sezone bit će izvedena premijerna predstava E. Ionesca ‘Nosorog’ u režiji Lenke Udovički

Na Velikom Brijunu bit će izvedena i tri nova autorska projekta: plesno-kazališna monodrama Staše Zurovca ‘Lulu’, autorski projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić ‘Zemlja vukova’ te predstava Kolektiva Igralke i Tjaše Črnigoj ‘Bakice’. Stalni Ulyssesov gost i miljenik publike Zijah A. Sokolović odigrat će dvije svoje monodrame – ‘Lijevo desno glumac’ i ‘Glumac…je glumac…je glumac’.

Cijeli članak možete pročitati na:

Foto: Promo