Apolitični

OD 14. DO 17.06.: Stiže 11. CirkoBalkana – festival suvremenog cirkusa

Zagrebačku će kulturnu ponudu od 14. do 17.06. obogatiti 11. po redu festival suvremenog cirkusa CirkoBalkana

Ove godine, prvi put nakon jubilarnog 10. izdanja, festival dobiva novi smjer i u fokus stavlja zračne akrobacije, predstavljajući publici predstave i umjetničke istraživačke procese koji se odvijaju u zraku. Time festival dobiva podnaslov MONODISCIPLINA, što je svojevrsni zaokret u konceptu te samoj programaciji koja je svedena na odabir predstava koje se temelje na samo jednoj cirkuskoj tehnici, stoji u priopćenju.

Publika će imati priliku vidjeti neke od naprosperitetnijih umjetnika i umjetnica u ovoj tehnici. Uz zagrebačkoj publici poznate autorice Nikolinu Komljenović i Doru Komendu, tu je i predstava “La Donna Lampada” izvrsne katalonske umjetnice Laie Picas Rodoreda (IT/ESP) prvi dan festivala, te predstava Cie Circo Nagual (FR/MX): Ofrenda koja progovara o meksičkoj tradiciji na suvremeni način, a koja zatvara izvedbeni program Festivala.

Organizator izdvaja i jedinstvene i atraktivne radionice LETEĆEG TRAPEZA francuske cirkuske škole Turbul`, otvorene kako za profesionalce tako i za građane, koje će se odvijati od 11-16.6. Za pristup radionicama potrebne su prijave.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay