Apolitični

Obljetnička fešta u Mravincima

Prošle godine proslavili su 90 godina postojanja, a ove 50. godišnjicu trofejne generacije Slogaša, koji su prvi ušli u Dalmatinsku ligu! HNK Sloga iz Mravinaca, član 1. ŽNL, i ove godine je organizirao Sloginu večer, kao i uvijek u subotu uoči Čiste srijede, u Domu kulture Zvonimir. Svečanosti je prethodila prijateljska utakmica seniora Sloge i juniora Hajduka u kojoj su bili uspješniji mladi Splićani (0:4). Prošle godine proslavili su 90 godina postojanja, a ove 50. godišnjicu trofejne generacije Slogaša, koji su prvi ušli u Dalmatinsku ligu, a čije uspjehe nastoje ponoviti ulaskom u 3.HNL.
Na tradicionalnoj večeri dogodilo se mnogo toga za bolju budućnost Sloge. Upriličeno je potpisivanje dvaju ugovora. Predsjednik kluba domaćina dr. Zdravko Perko je s predsjednikom Skupštine Hajduka Vinkom Radovanijem potpisao ugovor o suradnji Sloge i Hajduka. Zatim su Z. Perko i vlasnik splitske tvrtke Tommy – Tomislav Mamić potpisali dvogodišnji sponzorski ugovor. Dr. Zdravko Perko, inače predstojnik Klinike za kirurgiju KBC-a Split, je i više nego zadovoljan postignutim dogovorima, a prisutnima, među kojima su bili brojni uzvanici, igrači, čelnici grada Solina (gradonačelnik Blaženko Boban i tajnik grada Ante Ljubičić, Hajduka) otkrio je i planove za budućnost:
– I sada složno stremimo istom cilju, da ponovimo taj uspjeh i izborimo ulazak u treću ligu. Naš poklič glasi – Za Slogu složno, tako ćemo nastaviti i dalje. Zahvaljujem ljudima iz Hajduka i Tommyja. Nadam se da će nam ovo pomoći da ostvarimo zadani cilj. Osnovno usmjerenje je pravilan odgoj mladih generacija. Danas u klubu djeluje sedam kategorija, s više od 150 igrača. Najviše zahvaljujući financiranju od strane Solinske zajednice sportova, Grada Solina, ali i predanim radom klupskih djelatnika, kao i donacijama i drugoj pomoći ljubitelja kluba, izgrađujemo i obnavljamo infrastrukturu. Time smo započeli projekt uređenja Športskog centra Glavica koji će biti izgrađen u sljedećih nekoliko godina. Službeno objavljujem kako je zaključen ugovor o kupnji zemljišta uz današnje igrališta za što je sredstva osigurao Solin. U planu je izgradnja novih tribina s poslovnim prostorima, a na mjestu postojećih svlačionica planiran je hostel.
Tomislav Mamić, vlasnik trgovačkog lanca Tommy, sponzorstvom je odlučio pomoći klubu iz malog mjesta, te je rekao:
– Nismo se mogli ne odazvati ovom pozivu, pogotovo kada smo čuli koliko se djece bavi nogometom ovdje u maloj sredini, Mravincima. Ugovor smo potpisali na dvije godine, a nadam se da će se suradnja nastaviti i u budućnosti.
Predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani naglasio je:
– Ugovorom smo samo pretočili naše dugogodišnje prijateljske odnose. Drago mi je što smo potpisali ovakav ugovor s još jednim klubom u našoj blizini. Omogućit ćemo Slogi stručnu i tehničku pomoć. Nadam se da će oni uspjeti ostvariti sve svoje ciljeve i planove.

Dodijeljene su zatim posebne zahvalnice članovima generacije kluba (nekima posthumno) koji su prije pola stoljeća, pod vodstvom trenera pok. Ive Bućana, u sezoni 1966./67., ostvarili povijesni uspjeh plasmanom u Dalmatinsku ligu, današnju Treću ligu jug.
Čestitamo veliku obljetnicu svim članovima HNK Sloga, Mravinci.

Više u kategoriji: Šport; Život
Izvor i foto: solin.hr (Miro Podrug)
D. Šabić, mag. nov.