Apolitični

Objavljeni dobitnici The 43rd Blues Music Awards

The Blues Foundation objavio je dobitnike “The 43rd Blues Music Awards”. Ove godine sve se odvijalo gotovo kao nekad, 5.lipnja 2021.godine u Memphisu, samo dan uoči početka International Blues Challenge (IBC), koji se ove godine održava od 6. do 9. svibnja i pokazao se kao plodno tlo za nadolazeće blues umjetnike. Prethodni IBC pobjednici nominirani za ovogodišnje Blues Music Awards uključuju: Altered Five Blues Band, Selwyn Birchwood, Eden Brent, Kevin Burt, Zac Harmon, Diunna Greenleaf, Dave Keller, Dave Keyes, Mr. Sipp, JP Soars, Gabe Stillman, GA-20’s Matt Stubbs i Jontavious Willis.

Po prvi puta nominirani za BMA a koji su se nekoć natjecali kao IBC Solo/Duo Challengers su : Veronica Lewis i Memphissippi Sounds. Veronica Lewis je i definitivno najmlađa od svih nominiranih ove godine, naime, ova sjajna mlada glazbenica ima samo 18 godina.

Nominacije za 2022. dokazuju da je blues itekako prisutan u glazbenom svijetu i da je vrlo živ, prisutan i općenito prihvaćen.

Ove godine 43. dodjelu BMA obilježio je Tommy Castro osvojivši tri nagrade: i to doista iskreno željenu željenu nagradu “B.B. King Entertainer of the Year” nagradu za blues album godine za svoj album “A Bluesman Came to Town” a njegov band The Painkillers osvojili su BMA za band godine.

Christone “Kingfish” Ingram nastavio je svoj pobjednički niz od 2020. godine kada je osvojio pet nagrada.

Cijeli članak i pobjednike po sekcijama možete pročitati na: soundguardian.com