Apolitični

Objavljene nominacije za Porin!

„Ukupno 1784 prijave, od toga čak 214 prijavljenih albuma, 299 skladbi za Pjesmu godine, a 75 prijava za kategoriju Novi izvođač. Imali smo puno posla i ove godine“, rekla je Ivana Martinac, Glavna tajnica nagrade Porin uoči nominacija.

A prema glasovima struke, najviše nominacija (pet), osvojili su grupa Pavel s albumom „Ennui“ i gitaristički trio Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić s albumom „9OF3“.

Album „Ennui“ grupe Pavel nominiran je u kategoriji Album godine, zatim u kategoriji Najbolji album pop glazbe te u kategoriji Najbolje likovno oblikovanje koje potpisuje Filip Gržinčić. Pjesma „Ne daj na nas“ koju potpisuje Aljoša Šerić, a koju izvode Pavel feat. Tedi Spalato, osvojila je nominaciju za Pjesmu godine ali i nominaciju za Najbolju vokalnu suradnju.

Album „9OF3“ tria Pešut, Kovačić, Lesić nominiran je u kategoriji Najbolja snimka albuma, ton majstori su Miroslav Lesić, Vedran Baotić i Ivan Pešut; zatim u kategoriji Najbolji instrumentalni album kao i u kategoriji Najbolje likovno oblikovanje koje potpisuje Ivan Pešut. Skladba „Lenny Bonham“ s istoimenog albuma nominirana je u kategoriji Najbolja instrumentalna izvedba, dok je Miroslav Lesić s albumom „9OF3“ nominiran u kategoriji Producent godine.

U kategoriji Album godine nominirani su: Prljavo kazalište s albumom „30 godina od koncerta na Trgu, Arena Zagreb“, Rundek & Ekipa s albumom „Brisani prostor“, Pavel s albumom „Ennui“, Je Veux s albumom „I glow“ i Matija Dedić s albumom „Tajna vještina – glazba Zlatana Stipišića Gibonnija“.

Za Pjesmu godine nominirane su sljedeće pjesme: „Hej, sanjalice“ grupe Elemental koju autorski potpisuju Konrad Lovrenčić, Mirela Priselac, Luka Tralić, Ivan Vodopijec, Davor Zanoški i Erol Zejnilović, zatim pjesma „Mali krug velikih ljudi“ autora Ivana Dečaka u izvedbi Massima, pjesma „Ne daj na nas“ autora Aljoše Šerića u izvedbi Pavel feat. Tedi Spalato, pjesma „Puna memorija“ koju potpisuje i izvodi Vanna te pjesma „Rođen za suze“ koju potpisuje Goran Bare a izvode Goran Bare & Majke.

Cijeli članak i ostale nominacije možete pronaći na: vecernji.hr

Foto: Pixabay