Apolitični

Objavljene cijene i paketi za Windowse 365

Hibridno rješenje za “novu eru osobnog računalstva” u oblaku, Windowsi koji se vrte u potpunosti virtualno, dostupni su u dvanaest različitih konfiguracija s pripadajućim mjesečnim cijenama pretplate

Kao prvo, ova usluga dostupna je u dvije inačice: Windows 365 Business, namijenjenoj malim i srednjim poduzećima s do 300 korisnika te Windows 365 Enterprise za veće korporativne sustave. 

Od 20 do preko 160 dolara

Kad je riječ o konfiguracijama, za obje su inačice dostupne kombinacije jednake. One počinju od osnovne, s jednim virtualnim procesorom (vCPU), 2 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu u oblaku. Ta konfiguracija može se dobiti po cijeni već od 20 dolara mjesečno po korisniku. Najsnažnija konfiguracija donosi 8 vCPU-a, 32 GB RAM-a te 512 GB prostora za pohranu, a dostupna je po cijeni od 162 dolara mjesečno po korisniku. 

Oni koji su već isprobali novi sustav kažu kako je za prvo pokretanje i “setup” virtualne mašine s Windowsima 365 potrebno određeno vrijeme. No, jednom kada je sustav inicijaliziran može mu se bez problema, brzo i jednostavno, pristupiti putem Remote Desktop klijenta s računala s Windowsima, ali i s Maca, Androida ili iOS-a.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay